1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılar DEVA’sını buldu!
Irkçılar DEVA’sını buldu!

Irkçılar DEVA’sını buldu!

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol bilindik ırkçı saçmalıkları dillendirerek partisinin resmi görüşünü mü ifade ediyor?

14 Ağustos 2021 Cumartesi 00:25A+A-

HAKSÖZ HABER

DEVA Partisi, Avrupa uyum yasaları ve liberal ekonomi anlayışıyla kuruluş yıllarındaki AK Parti imajı üzerinden örgütlenmeye çalışan bir parti. Muhafazakar demokrat çizginin de ötesinde sosyal demokrat bir yerde konumlanan DEVA’nın AK Parti’den daha “Avrupalı” olduğunu söylemek bile mümkün.

Ancak DEVA Partisi, Avrupa demokrasilerinin belki de en insancıl yönü olan sığınmacılar konusundaki net tavrını alamamış! DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol’un sosyal medyaya düşen görüntülerine bakıldığında bir Merkel ile değil de Wilders ile karşı karşıya olduğunuzu görüyorsunuz!

Öyle sanıyoruz ki DEVA Partisi’nin herkese kucak açan soft liberal havasına ırkçı kontenjanından dâhil olan Erol, Suriyeli mültecilerin hepsini “dilenci” olarak nitelemekten geri durmuyor. “Türkiye kucak açınca bütün sokaklar Suriyeli dilencilerle kaplandı” sözleriyle Erhan Erol elitist ırkçıların tipik yaklaşımını bir kere daha hatırlatıyor.

Devamında ise Erhan Erol bizlerin artık anlatmaktan yorulduğu ama ırkçıların kalın kafalarının almadığı bir dezenformasyonu dillendiriyor. Suriyelilerin aldığı sosyal yardımın çok büyük bir kısmının Avrupa Birliği destek fonlarından sağlandığı gerçeğini Erhan Erol duymamışsa cehaletine yanması lazım. Eğer duymuş ama duymazdan gelmişse ırkçı provokasyonlar sebebiyle Altındağ’da yaşananları hatırlamamız yeterli olacaktır!

Herkesin neyi konuştuğuna dikkat etmesi gerekiyor. Köpürtülen ırkçı ayaklanmalar toplumumuzu çok gergin bir hattın üzerine yerleştirdi. Yeni kurulmuş bir partinin İstanbul İl Başkanı olarak Erhan Erol’un ise söylediklerine iki kat fazla dikkat etmesi lazım. Türkiye’yi bu cahil ırkçı hezeyanlarıyla mı yönetmek için parti kurdunuz! O kontenjan CHP ve İYİ Parti tarafından dolduruldu, çok geç kaldınız!

Erhan Erol’un edinilen bilgiye göre partililere hitaben özel bir ortamda sarf ettiği bu sözler gerçek kanaatlerini ortaya koyuyor anlaşılan. DEVA Partisi’nden henüz bu ırkçı sözler hakkında yapılmış bir açıklama yok! Ancak parti yoluna ırkçı hezeyanlara sahip olanlarla devam etmek istiyorsa ırkçılar DEVA’sını bulmuş demektir!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum