1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı slogan ve görselleri hamasetle gölgelemek!
Irkçı slogan ve görselleri hamasetle gölgelemek!

Irkçı slogan ve görselleri hamasetle gölgelemek!

Amedspor ile oynanan maçta Türkiye’nin karanlık dönemlerini simgeleyen görselleri stadyumda sergileyen ve taşkınlık yapan taraftarları nedeniyle Bursaspor’a 9 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

10 Mart 2023 Cuma 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde Bursaspor-Amedspor arasında oynanan maçta, Bursaspor taraftarları Türkiye’nin karanlık dönemlerini simgeleyen “beyaz Toros” ve birçok faili meçhul cinayette adı anılan “yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın afişlerini açtı.

Irkçı sloganların da atıldığı maçta, Bursaspor taraftarları sahaya attıkları maddelerle ortalığı adeta savaş alanına çevirdi.

Devlet Bahçeli, Ümit Özdağ ve bazı İYİ Partililer de güya milli bir duruş sergiledikleri gerekçesiyle Bursaspor taraftarlarına selam gönderdiler, sahip çıktılar. Irkçı Ümit Özdağ’ın partisi olan Zafer Partisi’nin olayları kışkırttığına dair şüpheler de henüz giderilmiş değil.

Yaşanan olayalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilen Bursaspor’a 9 maç seyircisiz oynama ve 326 bin lira para cezası verildi.

Cezadan sonra açıklama yapan Bursaspor yönetimi, cezanın kendilerine değil, tek çatı altında toplanan vatansever taraftarlara verildiğini iddia etti.

Faili meçhullerle anılan karanlık dönemleri simgeleyen görselleri ve ırkçı sloganları vatanseverlik maskesiyle gölgelemeye çalışan Bursaspor yönetimine en büyük destek de Kürtlere ve mültecilere düşmanlıkta sınır tanımayan faşist Ümit Özdağ’dan geldi.

Siyaset arenasında umduğunu pek bulamayan ırkçı Özdağ, stadyumlarda oy arama çalışmalarına başladı. Bursaspor taraftarlarının görsellerini ve taşkınlıklarını PKK karşıtlığı üzerinden savunan Özdağ’ın tavrı aslında geçmişten beri sürdürdüğü Kürt düşmanlığına işaret ediyor.

Mültecilerin gelmesiyle Kürt düşmanlığına biraz ara veren Özdağ, bazı dönemlerde vuku bulan olaylarda bu düşmanlığını sergilemekten geri durmuyor.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum