1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı saldırganlığın suç ortağı Cumhuriyet!
Irkçı saldırganlığın suç ortağı Cumhuriyet!

Irkçı saldırganlığın suç ortağı Cumhuriyet!

Cumhuriyet “demografik dönüşüm” saçmalığını bahane ederek mültecileri tehlike olarak niteledi!

12 Mayıs 2022 Perşembe 12:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre Kilis artık Suriyelilerin olmuş! “145 bin Türk vatandaşının yaşadığı Kilis’te, 107 bin Suriyeli var. Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa’da da tablo aynı. Buna diğer ülkelerden gelenler de eklenince durumun ciddiyeti ortaya çıkıyor.” spot cümlesiyle başlayan haberin sosyal medya paylaşımı “Tehlike çanı çalıyor” başlığıyla yapıldı.

Kilis’te Türkiye vatandaşından çok Suriyelinin olması ihtimali üzerinden oluşturulan “kıyamet senaryosuna” göre mülteciler “tehlike” olarak nitelenmiş oluyor. Üstelik benzer bir durum Urfa ve Antep için de geçerliymiş…

Yahu siz insanlıktan hiç mi nasip almadınız? Kilis zaten Suriye’nin sınırı. Yüzlerce yıldır bu insanlar birbiriyle içli dışlı. Ticaretten akrabalık ilişkilerine kadar çok yoğun ilişkiler söz konusu. Savaştan kaçan mağdurların Kilis’e sığınmasından daha normal ne olabilir? Kilis’te savaştan önceki nüfusun demografik olarak Suriyelilerden nasıl bir farkı vardı? Bunlar zaten birbiriyle komşu topluluklar.

11-023.jpg

Suriye’de Kilise gelen birçok Suriyeli akrabalarının yanına geldi. Sol-Kemalist utanmazlık ise tüm bunları görmezden gelip Suriyeli nefretini körüklemeye çalışıyor. Ayrıca Kilis’te Suriyeli nüfusunun şehrin kendi nüfusuna yaklaştığı bilgisi yeni değil. Kendince küçük kıyamet koparmak isteyen Cumhuriyet bu haber anlayışıyla mültecilere yönelik ırkçı nefret suçlarının ortağıdır!

HABERE YORUM KAT