1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı provokatörlüğüne yolsuzluğu da mı ekliyor?
Irkçı provokatörlüğüne yolsuzluğu da mı ekliyor?

Irkçı provokatörlüğüne yolsuzluğu da mı ekliyor?

Ümit Özdağ hakkında yolsuzluk suçlamasında bulunuldu. Irkçılığının yanına şiddeti de ekleyen Özdağ'ın Zafer Partisi adına aktarılan paraları kişisel hesabına aktardığı iddia edildi.

29 Eylül 2022 Perşembe 21:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Soner Çam, toplantı salonundan çıkartılarak darp edilmişti. Soner Çam, darp ettirenin Ümit Özdağ olduğunu iddia ettiği gibi Zafer Partisi Genel Başkanı ırkçı Ümit Özdağ'ın yolsuzlukta bulunduğunu öne sürdü. 

Eskişehir’de yaptığı basın açıklamasında gerçekleştirilen saldırının nedenine değinen Çam, parti gönüllülerinin yaptığı bağışların bir kısmının Zafer Partisi’ne değil, kişilere aktarıldığını, bu vaka tarafınca ortaya çıkarılınca söz konusu linç girişiminin gerçekleştirildiğini belirtti. 

Ümit Özdağ’ın sığınmacıları bahane eden bir ’provokatör’ olduğunu belirten Soner Çam, “Ben partinin ihtiyaçlarını giderdiğim bir dönemde, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bundan sonra yapacağım bağışların partiye direkt ya da dolaylı yollar ile değil de, sadece şahsına verilmesini istedi. Bununla ilgili şahsımı ikna etmek için bir kaç gerekçe saydı. Parti kurulmadan önce Ayyıldız Hareketi sürecinde parti kurulması için benden birkaç defa para istedi. Bana para toplama yetkisi de verdi. Ben de kendisinin şahsi banka hesabına parayı gönderdim. İlerleyen süreçte partide benim gibi birçok arkadaştan para aldığını öğrenince durumdan şüphelenip, parti muhasebesinde verdiğim paraların karşılığını bulmaya çalıştım. Bir süre araştırmalarda bulunduktan sonra bizlerden ve tanımadığımız birçok kişiden topladığı, paraların parti kayıtlarına girmediğine şahit oldum. İşte her şey böyle başladı. Durumu kendisine ilettim, kibar bir şekilde konuşmaya öğrenmeye çalıştım. Akabinde benden aldığı paraları ya iade etmesini ya da genel merkeze aktarmasını, partiye kullanması gerektiğini söyledim. Fakat her defasında kendisi konuşmayı ya kesti ya da müsait olmadığını söyledi ve devamında bana karşı agresif tutumlar geliştirmeye başladı” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum