1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Irkçı Özdağ, partisinin öncülüğünde "faşizmin" geleceğini ifade etti
Irkçı Özdağ, partisinin öncülüğünde "faşizmin" geleceğini ifade etti

Irkçı Özdağ, partisinin öncülüğünde "faşizmin" geleceğini ifade etti

“Muz yedikleri videoları paylaştıkları” için halkı kin ve öfkeye sürüklemekten dolayı 19 Suriyelinin hakkında işlem başlatılmış ve sınır dışı edilmeleri için İl Göç İdaresine gönderilmişlerdi. GİB'den bir yetkili sınır dışı işlemi yapmadıklarını söyledi.

11 Kasım 2021 Perşembe 13:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Göç İdaresi Başkanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sinan Yıldız, sosyal medyadan muz yeme görüntülerini paylaştıktan sonra "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan gözaltına alınan ve sınır dışı edilecekleri duyurulan Suriyelilere sınır dışı işlemi uygulanmadığını açıkladı.

Irkçı Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ’da sınır dışı işlemi uygulanmamasına öfkelenerek şu satırları yazdı:

“Şaşırdık mı? Hayır. Türk Milleti ile alay edenlere, hakaret edenlere Saray’dan açık çek. Alay etmeye, hakaret etmeye devam edin. Zafer Partisi Göç İdaresi Başkanlığını kapatacak. Yetkileri Emniyet Genel Müdürlüğüne devredecek. Zafer Partisi gelecek, sığınmacılar gidecek.”

umit-ozdag-muz-yeme.jpg

 

Irkçı Ümit Özdağ’ın, Suriyeli ve Afganlara yönelik sürdürdüğü ve birçok ülkede suç teşkil edecek sözleri ve eylemleri her ne hikmetse Türkiye’de suç kapsamına alınmadı.

Bu durumdan faydalanan Özdağ, ırkçı söylemlerini yenilerken, partisinin öncülüğünde ırkçılığın faşizme dönüşeceğini ifade etti.

Tüm sığınmacıları göndereceğini ifade eden Özdağ hakkında neden işlem yapılmadığı ise merak ediliyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum