1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı Oğan’a göz kırpmak mı?
Irkçı Oğan’a göz kırpmak mı?

Irkçı Oğan’a göz kırpmak mı?

İbrahim Kalın’ın açıklamaları ne anlama geliyor?

16 Mayıs 2023 Salı 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçimlerinde ne hikmetse medya olduğu gibi Sinan Oğan’ın pozisyonuna odaklanmış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na 2 milyon fark atmış olması seçimi kimin önde götürdüğünü kanıtlıyor ama tek bir milletvekili dahi çıkartmamış olan ATA İttifak’ının adayı gündemin merkezinde!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ikinci tura ilişkin yaptığı açıklamalarda Sinan Oğan hakkında şunları dile getirdi:

Sinan Bey'in tezleri dikkate aldığınızda pozisyonun Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu ben biliyorum. Şahsi tanışıklığım da vardır. Ara ara temaslarımız devam etti. Güzel de bir kampanya yaptı, kendi tezlerini dile getirdi, terörle mücadele, mülteciler ve diğer konular, bunlar önemli konu başlıkları.

Şu ana kadar görüşme olmadı, bugün yarın ona bir şey diyemem. Biz kendi kampanya sürecimize odaklanıyoruz. Bir değerlendirme yaptık bakıp sürece bundan sonra değerlendireceğiz. Burada Türkiye'nin kendi milli menfaatleri, temel milli meseleleri bağlamında pozisyonlar örtüşür, bir uyum sağlanır, yakınlaşma olur buna göre bir değerlendirme yapılır. Şura ile görüşelim şeklinde bir tavrımız yok. Pozisyonumuzu muhafaza ettiğimiz sürece rehavete kapılmadan ikinci turun neticeleneceğini düşünüyoruz.

Kalın “pozisyonumuzu muhafaza ettiğimiz sürece” şeklinde şerhini düşse de ırkçı Oğan ile diyalog ortamı ihtimalini zikrediyor. Bu durumun ikinci turda Erdoğan’ a bir faydası olacağını düşünmek büyük bir hata olur. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun Sinan Oğan ile görüşeceği iddiası tencere-kapak ilişkisini akıllara getiriyor. HDP’nin açık desteği devam ederken Oğan destekçilerinin olduğu gibi Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini düşünmek mantığa aykırıdır!

Bu konuda MHP'den gelen tepkiler dahi daha net. MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyyup Yıldız, sosyal medya hesabından ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın seçimin ikinci tura kaldığını beyan eden paylaşımlarının alıntılayarak tepki gösterdi.

Yıldız, Sinan Oğan'a “Pazarlık payın kalmadı başka kapıya. Mezar soyguncuları sizi” ifadelerini kullandı.

Her fırsatta mültecileri asılsız iddialarla hedef alan, HDP ile Hüda Par’ın konumunu eşitleyen Oğan’ın siyasi partisi dahi yok. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olabilmek için gerekli olan imzayı zar zor toplamış birisinden söz ediyoruz. Muharrem İnce’nin çekilmesi sebebiyle oylarını yükselten Oğan’ı muhatap almak onun düzeyine düşülmesine sebebiyet verebilir.

Sinan Oğan emanet oyları içerisinde Erdoğan’a gelecek olan da vardır Kılıçdaroğlu’na gidecek olan da… Protesto oyların varlığı da düşünüldüğünde Erdoğan’ın kendi oyunu alması ikinci turu garantilemesi için rahatça yeterli olacaktır. Irkçıları muhatap almak galibiyete pislik bulaştırmaktan başka bir işe yaramaz!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum