1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Irkçı İfadelerin Gazetesi Hürriyet'e İnsan Hakları Ödülü
Irkçı İfadelerin Gazetesi Hürriyet'e İnsan Hakları Ödülü

Irkçı İfadelerin Gazetesi Hürriyet'e İnsan Hakları Ödülü

Mandela’nın ölümü, Hürriyet’in ırkçı manşetlerini bir kez daha hatırlatırken İnsan Hakları Ödülünün Hürriyet'e verilmesi sosyal medyada dalga konusu oldu.

06 Aralık 2013 Cuma 16:54A+A-

Uluslararası Basın Enstitüsü'ne (IPI) bağlı Güneydoğu Avrupa Medya Örgütü (SEEMO), geçen hafta 2013 SEEMO İnsan Hakları Ödülü'ne Hürriyet Gazetesi'ni layık gördü. Hürriyet'e verilen bu ödül sosyal medyada hem tepki çekti hem Ti'ye alındı.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, özellikle 28 Şubat sürecinde ve üniversitelerde başörtüsü yasağını kaldıracak düzenlemenin Meclis'te görüşüldüğü süreçte, saldırgan haberlerin altına imza atmıştı. Gazetenin başörtüsü düzenlemesi için kullandığı '411 el kaosa kalktı' başlığı hala unutulmadı.

411-el-kaosa-kalkti.jpg

'VAY ŞEREFSİZ...'

Hürriyet'in 'İnsan Hakları Ödülü'nü almasının sosyal medyada dalga konusu olmasına neden olan bir olay da Ahmet Kaya haberi...

Magazin Gazetecileri Derneği'nin ödül töreninde 'Kürtçe klip çekeceğim' sözleri nedeniyle üzerine çatal bıçak fırlatılan Kaya, yaşanan tatsızlıklar sonrasında Türkiye'den gitmek zorunda kalmış, Paris'e göç etmişti. Daha sonra bir açıklamasında, eleştirilerin hedefi olan Mercedes marka aracı için, 'Arabamı şerefsizlerin ülkesinde bıraktım' demiş, bunun üzerine Hürriyet 'Vay şerefsiz' manşetiyle çıkmıştı.

Ertuğrul Özkök, özellikle çözüm süreci ile yaşanan gelişmelerin ardından bu manşetten duyduğu pişmanlığı dile getirse de, bu söz hafızalardan silinmedi.

vay-serefsiz-cirkin-afrikali-hurriyet-manset.jpg

'ÇİRKİN AFRİKALI...'

Hürriyet'in ırkçılık kokan manşetleri bununla da sınırlı değil. Gazete, bugün hayata veda eden Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın, kendisine verilen Atatürk Barış Ödülü'nü reddetmesi haberini de, 'Çirkin Afrikalı' başlığıyla manşetine taşıdı.

hurriyet-internet.jpg

Mandela'nın ölümünü ise “Çirkin Afrikalı” manşetlerini unutup “Irkçılıkla mücadeleye adanmış bir ömür” başlığı altında duyurdu.

(Ensonhaber - Timeturk)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum