1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İranlı Komutan: Suriye'de Füze Fabrikaları Kurduk
İranlı Komutan: Suriye'de Füze Fabrikaları Kurduk

İranlı Komutan: Suriye'de Füze Fabrikaları Kurduk

İran Devrim Muhafızları Hava Uzay Komutanı General Emir Ali Hacızade, ülkesinin Suriye'de füze üretim fabrikaları kurduğunu ve İranlı uzmanların tasarladığı füzelerin üretildiğini söyledi.

12 Kasım 2014 Çarşamba 16:37A+A-

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Hacızade, Önceleri Suriye'den füze teknolojisi alırken, şu anda Suriye'ye füze satıyoruz. Suriye'deki füze fabrikaları İran yapımı’ dedi.

Hacızade, Batılı ülkelerin İran’ın elindeki füze sayısını sınırlandırmak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını savunarak, "Artık bu konuda karar tamamıyla bize ait" ifadelerini kullandı.

Hacızade, Esed cinayetlerinin en büyük ortaklarından olan Lübnan'daki Hizbullah'a füze teknolojisi sağladıklarını da sözlerine ekledi.

2 bin kilometre menzilli füzeler

İranlı general ülkesinin 2 bin kilometre menzilin üzerinde çok sayıda füzeye sahip olduğunu ve devrim muhafızlarının dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in direktifiyle füzeleri daha da geliştirmek için çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

General Ali Hacızade, ürettikleri füzelerin başlangıçta 200 ila 400 metre arasında değişen sapma payını çalışmalar sonunda 10 metreye kadar indirdiklerini de açıkladı.

Fars Haber Ajansı, İran’ın balistik füzeleri ve küçük ebattaki insansız hava araçlarını gözetleyen bir sistem geliştirdiğini açıkladı.

İran, Suriye’de katliam yapan Beşşar Esed rejiminin en büyük destekçisi oldu.

Al Jazeera ve AA 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum