1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’ın Utanmazlığı: "Suriye'de İran Askeri Yok"
İran’ın Utanmazlığı: "Suriye'de İran Askeri Yok"

İran’ın Utanmazlığı: "Suriye'de İran Askeri Yok"

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Suriye'de İran askeri bulunmadığını iddia edip, "Sadece askeri danışmanlarımız var" dedi.

16 Şubat 2016 Salı 22:03A+A-

Avrupa Parlementosu'nda konuşan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Suriye'de İran askeri bulunmadığını iddia edip, "Sadece askeri danışmanlarımız var" dedi. İranlı Bakan sadece rejim talep ederse askeri danışmanlarını Suriye'den çekeceklerini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkesinin Batı ile nükleer anlaşması sonrası ilk kez Avrupa Parlamentosu'nda AB milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Zarif, Suriye'de İran askerinin bulunmadığını öne sürerken, "Sadece askeri danışmanlarımız var. Onları da eğer gerekli görürsek ve yerel hükümet talep ederse uzaklaştırırız" diye konuştu. 

'İran'ın Suriye'de ne işi var' sorusuna da "Çünkü İran, Irak ve Suriye'de İran olmazsa demokratik hükümetlerine yerine IŞİD gelir" dedi. 

foto-galeri.gif

Parlamentoda Rusya'nın Suriye'deki saldırılarıyla ilgili eleştirilerde bulunuldu, Zarif bunlara "Suriye'ye kim askeri bir çözüm dayatabilir? Kimse. Rusya da askeri bir çözüm dayatamaz. Siyasi biz çözüme ishitayımız var" ifadelerini kullandı. 

IŞİD için Suriye’de bulunduklarını açıklayan Zarif’e Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin IŞİD'le mücadele için Suriye'ye 'kara gücü gönderebilecekleri' yönündeki açıklamaları da soruldu. İranlı Bakan buna, "Bu çok tehlikeli olur. Böylesi bir girişim, daha geniş çapta ve sayılarda çatışmaların bölgeye yayılmasına neden olur" yanıtını verdi. 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum