1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’da Halk Hamaney, Devrim Muhafızları ve Rejim Aleyhine Sloganlarla Meydanlara İndi!
İran’da Halk Hamaney, Devrim Muhafızları ve Rejim Aleyhine Sloganlarla Meydanlara İndi!

İran’da Halk Hamaney, Devrim Muhafızları ve Rejim Aleyhine Sloganlarla Meydanlara İndi!

Ukrayna’ya ait uçağın İran tarafından ateşlenen füzeyle düşürüldüğünün itiraf edilmesi sonrasında İran’da meydanlara inen halk Hameney, Devrim Muhafızları ve Rejim aleyhine gösterilerde bulundu.

12 Ocak 2020 Pazar 00:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

İran’ın Irak ve ülke içindeki protestoları sindirmeye ve gündem saptırmaya yönelik bir fırsata çevirmeye çalıştığı ABD’nin Kasım Süleymani saldırısı ters tepti! ABD üslerine yönelik gerçekleştirilen taarruzla ilgili Rejimin aktardığı zayiat bilgilerinin son derece abartıldığının anlaşılması üzerine şovun etkisi kısa sürerken halk Ukrayna uçağı olayıyla ilgili Rejimin kendisini maniple etmesine de öfkelendi.

Bir süre yaslanılan inkar siyasetine rağmen gerçeklerin açığa çıkarılması üzerine çelişkiler yaşayan ve nihayetinde uçağın düşürüldüğünü itiraf ederek beceriksizliğini ifşa eden İran rejimi halkın öfkesini tetikledi.

Zaten nicedir meydanlarda Rejimin baskı ve yolsuzluk uygulamalarını protesto eden İran halkı, bu sefer doğrudan doğruya Rejimi, sembol şahsiyetlerini ve kurumlarını hedef alan net ve cesur sloganlarla bir kez daha meydanlara indi.

Gün içerisinde Emir Kebir Üniversitesi’nde başlayan ve Rejim güçlerinin engelleme çabasına rağmen ilerleyen saatlerde İsfehan ve daha birçok bölgeye sıçrayan protesto gösterilerinde “Hamaney Katildir, Velayeti Batıldır!”, “Süleymani Katildir, Rehberi [Hamaney] de Haindir!”, “Bunca Yıl Cinayet, Kahrolsun Velayet!”, “Sepahi (Devrim Muhafızları) Hayâ Et, Ülkeyi Terk Et!”, “Baş Komutan (Hamaney), İstifa İstifa!” sloganları atıldı.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum