1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İran’a bağlı mezhepçi çeteler Humus’taki Sad bin Ebi Vakkas Camiini tahrip etti
İran’a bağlı mezhepçi çeteler Humus’taki Sad bin Ebi Vakkas Camiini tahrip etti

İran’a bağlı mezhepçi çeteler Humus’taki Sad bin Ebi Vakkas Camiini tahrip etti

İran’a bağlı mezhepçi çeteler, Esed-İran-Rusya bloğunun işgali altındaki Humus’un Talbiseh ilçesinde Sad bin Ebi Vakkas Camiini kundaklayıp tahrip etti.

21 Ağustos 2020 Cuma 00:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dün akşam Humus'un kuzey kırsalında Rejim, İran ve işgalci Rusya’nın kontrolündeki Talbiseh'in "El-Davahra" semtinde Sad bin Ebi Vakkas Camiine yönelik bir saldırı gerçekleşti.

Yerel aktivistler, sosyal paylaşım sitelerinde saldırganların Kur’an-ı Kerim ve sandalyeler dahil cami içindeki her şeyi yere attıklarını ve camları kırdıklarını kaydetti.

Aktivist Ebu el-Bara el-Homsi, Zaman el-Wesl sitesine yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayan Sad bin Ebi Vakkas Camiinin daha önce de birçok kez bombalandığını ve minaresinin Nisan 2013'te yıkıldığını söyledi.

Daha önce muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgenin 2018 yılındaki yoğun saldırılar sonucunda işgal edildiğini belirten el-Homsi, her ne kadar görünürde Rusya’nın kontrolü altında görünse de Rejim ve İran’a bağlı çetelerin burada etkin olduğunu ifade etti.

Camide kameraların olmaması nedeniyle faillerin meçhul kalmasıyla birlikte İranlı milislerin bu saldırıda rolü olduğuna inandığını belirten el-Homsi, zaten bölgenin İran’a bağlı mezhepçi çetelerin kontrolündeki El-Mukhtaria köyüne komşu olduğu söyledi.

Daha önce 2012 yılında Ömer İbn Hattab ve Ebu Bekir Es-Sıddık camilerinin de bombalı saldırılara maruz kaldığını belirten el-Homsi, Rejim ve İran’a bağlı çetelerin Talbiseh ilçesindeki Sad bin Ebi Vakkas Camiini de çok kez bombaladığını ve bu saldırılardan birinde caminin minaresinin yıkıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum