1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran, Suriye ve Irak'a "Danışman" Maskeli Yeni Katiller Gönderiyor!
İran, Suriye ve Irak'a "Danışman" Maskeli Yeni Katiller Gönderiyor!

İran, Suriye ve Irak'a "Danışman" Maskeli Yeni Katiller Gönderiyor!

İran askeri yetkili, "Keskin nişancı ve komandoları, Suriye ve Irak'taki bazı bölgelerde 'danışman' olarak kullanabiliriz" dedi.

17 Mart 2016 Perşembe 21:43A+A-

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Koordinatör Yardımcısı Tuğgeneral Ali Araste, eğitimleri tamamlanan bazı komando ve keskin nişancıların "danışman" olarak Suriye ve Irak'a gönderilebileceğini söyledi. 

İran'ın yarı resmi ajansı Tasnim'in haberine göre, başkent Tahran'da düzenlenen bir askeri mezuniyet töreninde konuşan Araste, komando ve keskin nişancılardan oluşan bir grubun eğitimlerinin tamamladığını belirterek, "Keskin nişancı ve komandoları, Suriye ve Irak'taki bazı bölgelerde 'danışman' olarak kullanabiliriz" dedi. 

Suriye'de altıncı yılına giren savaşta Tahran yönetimi, Beşşar Esed rejimine destek veriyor. İran hükümeti, Suriye'deki savaşa müdahil olduğu yönündeki iddiaları resmi düzeyde yalanlarken, çatışmalarda öldürüldükleri haberi basına yansıyan İranlıları "gönüllüler" olarak nitelendiriyor. Öldürülen Devrim Muhafızları mensuplarını ise "emekli", "eski asker" ya da "danışman" olarak nitelendiren İran yönetiminin bu tavrı, Esed rejimine askeri destek verdiği yönündeki suçlamaları savuşturma amacı taşıdığı şeklinde yorumlanıyor. 

Tahran yönetimi, Suriye'deki çatışmalarda şu ana kadar aralarında generallerin de olduğu çok sayıda askeri personelini kaybetti.

AA

HABERE YORUM KAT