1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. İran Kaynaklı Siteler Habercilikte Zirve Yapıyor(!)
İran Kaynaklı Siteler Habercilikte Zirve Yapıyor(!)

İran Kaynaklı Siteler Habercilikte Zirve Yapıyor(!)

İran kaynaklı sitelerden sadır olan haberler yalanda sınır tanımıyor!

12 Mart 2013 Salı 16:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bayram Değil Seyran Değil, Baradei Ahmedinejad’ı Niye Öptü?

Yalancılık profesyonelleşirse çürüme son noktaya varmış demektir. Onun için Allah Resulü (s) “Utanmadıktan sonra istediğini yap!” demiş.

İran’daki rejimin finansıyla kurulan ve Türkçe yayın yapan birtakım mezhepçi-provokatör siteler tam bir yalan makinesine dönüştü.

OLAY ŞU:

Mahmud Ahmedinejad Hugo Chavez’in cenazesinde Chavez'in annesine sarılmış. Bütün dünya ajansları fotoğrafları geçmiş. İran'da Hamaney'in bağlıları buna tepki göstermiş, yetmemiş mercii taklidlerden bazıları da tepki göstermiş.

İran’dan yansıyan tartışmalarda cenaze töreninde Chavez’in 78 yaşındaki annesi Elena Frias’a sarılarak teselli eden Ahmedinejad’ın günah işlemekle suçlandığı görülüyor. Ahmedinejad’ın cenaze töreninde kontrolü kaybettiğini iddia eden İsfahan kenti dini lideri Muhammed Taki Rehber, “Namahrem bir kadının elini sıkmak, ister genç ister yaşlı olsun, her şartta haramdır. Sarılmak veya duygularını böyle göstermek İran İslam Cumhuriyeti gibi bir ülkenin cumhurbaşkanının izzetine yakışmaz.” dedi.

2009’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ahmedinejad’ı destekleyen Rehber, Chavez’in cenaze töreninde İran Cumhurbaşkanının duygusallaşıp kontrolü kaybettiğini belirtti.

ŞEYTANA PABUCUNU TERS GİYDİRMEK

Yalan makinesi kafa karıştırmak için bu tartışmalar üzerine bir photoshop hazırladı. Sonra gerçek fotoğrafa photoshop dedi. Komik ama gerçek!

Alelacele ve son derece amatörce hazırlanan photoshoplu fotoğrafta Ahmedinejad'ın Baradei ile öpüştürüldüğü görülüyor. Şimdi diyeceksiniz ki, bayram değil, seyran değil, Baradei Ahmedinejad’ı niye öpsün? Evet, aynen öyle.

baradei-laricani.jpg

Daha önce İran Meclisi Başkanı Ali Laricani ile Baradei’in öpüştüğü bir fotoğraftan alınan Baradei’in resmi Ahmedinejad’la öpüşüyormuş gibi gösterilmiş. Ama öyle bir amatörlük var ki, fotoğraftaki gariplik fark edilememiş bile. Zira Baradei, Ahmedinejad’ı öperken, Ahmedinejad pek duygulanmış ki ağlıyor! Öte yandan Baradei’in dudaklarının Ahmedinejad’ın yanaklarına değil de boynunun altına doğru yönelmesi bir başka tuhaflık. Ahmedinejad da muhtemelen bir iskemle üzerinde duruyor olmalı! Laricani’den de Baradei’den de çok daha kısa olmasına rağmen ne hikmetse fotoğrafta selvi boylu görülüyor.

Baradei gibi Batıcı bir liberalin anti-emperyalist Chavez’in acılı annesine tercih edilmesi de olayın bir başka yönü…

İran’da tartışma konusu olmuş bir konuyu dahi photoshop hileleriyle farklı bir şekilde yansıtmaya çalışan kralcıların haber mantıklarını gösteren bu haber, “resmi ideoloji” ya da “kutsal devlet”i koruma refleksinin nelere kadir olduğunu göstermesi açısından da hayli manidar!

***

İLGİLİ HABER

(Fotoğrafı büyütmek için tıklayınız...)

rasthaber-yalan-haber_photoshop_baredi-ahmedinejad.jpg


"Yavuz hırsız ev sahibini bastırır!" derler ama Rasthaber ve benzeri siteler acemiliklerinin kurbanı oldular. Hem photoshopu kendileri yaptılar hem de başkalarını photoshop hilesiyle itham ettiler...

***

Bu da fotoğrafın orijinali:

ahmedinejad_chavez-in-annesi.jpg

HABERE YORUM KAT

24 Yorum