1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran destekli milisler Irak’ta TSK’yı hedef aldıklarını öne sürdüler!
İran destekli milisler Irak’ta TSK’yı hedef aldıklarını öne sürdüler!

İran destekli milisler Irak’ta TSK’yı hedef aldıklarını öne sürdüler!

İran’ın desteklediği gruplar TSK üslerine saldırı düzenledikleri iddiasında bulundular.

16 Şubat 2021 Salı 18:10A+A-

HAKSÖZ HABER

İran’ın yayılmacı askeri politikaları her zaman ilişkili gruplar üzerinden sağlanıyor. Kendisine biatlı askeri yapıları bölge halkı üzerinde tahakküm kurmak için destekleyen İran rejimi bazen ise bu örgütlerin tabiri caizse önünü alamıyor.

Irak’ta Türkiye’nin bilinen tek askeri üssü Başika’da. Bunun dışındaki üsler ise askeri ve siyasi sebepler gerekçesiyle bildirilmiyor. Ancak Türkiye’nin Irak’ta bir tane askeri üssü olmadığı da bilinen bir gerçek. Kendisi 'Ashabı Kehf' olarak tanımlayan milis grup Ninova’da TSK üssüne saldırı düzenlediklerini iddia ettiler.

Hamaney’e yakınlığıyla bilinen Mehr News isimli Farsça kaynağın aktardığına göre Ashabı Kehf saldırı sonrasında yayımladığı bildiride şu ifadeleri kullanıyor: Hakan Fidan ve Türk ordusu Ninova eyaletinin mübarek topraklarında ilerlemeye devam ederse, bu ülkenin Irak'taki tüm ekonomik ve güvenlik çıkarlarının küle döneceğini bilmelidir.

Saldırı için ‘işgalci güçlerin hedef alındığı’ ifadesini de kullanan grup, gerçekleştirdikleri iddia edilen operasyon sonrasında ise ‘şükür secdesi’ yaptıklarını ifade ediyor.

Türkiye’nin Ninova’da askeri üssünün olup olmadığı kesin bir şekilde bilinmiyor. Dışişleri Bakanlığı veya askeri kaynaklardan iddialar hakkında henüz bir açıklama yapılmazken İran rejiminin desteklediği haber kaynaklarının saldırı iddiasını ‘nötr’ ifadelerle aktarması olayın asıl planlayıcısını ortaya çıkartıyor!

basliksiz-021.jpg

HABERE YORUM KAT