1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İran cephesinde değişen bir şey yok!
İran cephesinde değişen bir şey yok!

İran cephesinde değişen bir şey yok!

İran yine sadece tehditler savuruyor. İş yapmaya gelince ise…

20 Nisan 2023 Perşembe 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İran’ın tarihi sadece tehditten ibaret… Her koşulda ABD ve Siyonistlere parmak sallayan İran bu ikisi dışında coğrafi ve kültürel olarak kendisine yakın olan herkese ise gerçek anlamda zarar verdi.

Afganistan’ın işgali esnasında İran’ın ABD ile işbirliği yaptığı bizzat Ahmedinejad tarafından dillendirilmişti. Irak’ın işgalinden sonra ise Irak, İran tarafından desteklenen Şii gruplar tarafından yağmalandı, yağmalanmaya devam ediliyor. Bunun yanında bu gruplar ABD’ye tek bir kurşun bile sıkmadı.

Karabağ’da İran, Rusya tarafından desteklenen Ermenistan’ın yanında durdu. Azerbaycan’ın bölgedeki meşru hakları İran tarafından tehdit olarak kabul edildiği için İran alttan alta Ermenistan’ı destekledi.

Görüldüğü üzere hemen hemen her meselede İran kendi çıkarları için İslam düşmanları ile iş tuttu. Ancak İran’ın Suriye’de yaptıkları ise başlı başına yeter de artardı bile. Suriye’de devrimin gerçekleşmesinin önüne geçmek için Rusya’yı aktif savaşa davet eden İran bu sayede hava üstünlüğü rejim lehine değişince savaşın da seyrini değiştirdi. Suriye’yi Şiileştirmek için çalışmalara başlayan İran kadın, çocuk demeden yüzlerce insanı katletti.

Müslümanlara karşı nefret ve düşmanlığını katliamlarla gösteren İran konu zalimlere gelince sadece parmak sallamaya devam ediyor. İran devlet televizyonunun haberine göre Cumhurbaşkanı Reisi, başkent Tahran'da düzenlenen Ordu Günü geçit töreninde yaptığı konuşmada Siyonist rejime öyle tehditler savurmuş ki insan şaşakalıyor:

"Başta Siyonist rejim olmak üzere düşmanlar, ülkeye karşı en ufak bir hareketin İran Silahlı Kuvvetlerinin sert tepkisiyle sonuçlanacağı ve bunun Hayfa ve Tel Aviv kentlerinin yıkımıyla sonuçlanacağının mesajını aldılar."

Reisi geçen seneki konuşmasında ise şunları dile getirmişti:

"Kararla eylem arasındaki boşluğu görmeliler, İran'a saldırmaya karar verirlerse harekete geçmeleri için kendilerine bir süre verilmeyecek. Bu karar arasındaki sürede İsrail'den geriye bir şey kalmayacağını görecekler."

"Bir senede ne değişti?" derseniz eliniz boş dönersiniz! Gördüğünüz üzere İran cephesinde değişen bir şey yok! Sadece laf ve vaatten ibaret olan sözlerle zalimlerin ekmeğine yağ süren İran konu Müslümanlar olduğunda ise tank ve füzeleriyle hemen orada oluyor… İslam ümmetine dert olarak İran yeter!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum