1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Iraklı 4 General IŞİD Saldırısında Öldü
Iraklı 4 General IŞİD Saldırısında Öldü

Iraklı 4 General IŞİD Saldırısında Öldü

Irak’ta IŞİD’e karşı savaşın devam ettiği Anbar eyaletinde operasyonları yöneten önemli isimlerden General Abdürrahman Rağif, dört yardımcısı ile beraber IŞİD’in bombalı saldırısında öldü.

27 Ağustos 2015 Perşembe 13:12A+A-

Anbar eyaleti merkezi Ramadi kentinin kuzeyinde operasyonlar komutanı yardımcısı General Abdürrahman Rağif ve 10. Tümen Komutanı Tümgeneral Safin Abdülmecid  üç kişi ile beraber IŞİD’in saldırısında öldü. Komutanların IŞİD’in düzenlediği bombalı araç saldırısı sonucu öldüğü açıklandı. Al Jazeera Irak Bürosu Şefi Velid İbrahim, komutanların ölüm haberinin Savunma Bakanı Ubeydi'nin birkaç gün önce komutanların askerlerle beraber cephelerin ön saflarında bulunmaları yönündeki talimatından sonra geldiğini söyledi. İbrahim, IŞİD'in önce askeri konvoya roketlerle saldırdığını daha sonra bomba yüklü araçlarla konvoyun içine girdiğini ifade etti.

Ramadi kenti Mayıs 2015'te IŞİD’in eline geçmişti. Irak ordusu ve yanında savaşan Şii milisler kenti geri almak için çok sayıda operasyon yapmasına rağmen sonuç alamadı.

Sünni nüfusun yoğunlukta olduğu Ramadi kenti iki yıl önce büyük hükümet protestolarına sahne olmuştu. Dönemin Başbakanı Şii Nuri Maliki talimatıyla ordu protestoları sonlandırmak için sahaya indi ve çok sayıda kişinin öldüğü şiddet olayları yaşandı.

IŞİD, Haziran 2014’te büyük bir saldırı başlatmıştı ve Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’un yanı sıra birçok Sünni bölgeyi ele geçirmişti.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

HABERE YORUM KAT