1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak Meclisi ve Irak Türkmen Cephesi’nden Peşmerge’ye saldıran PKK'ya tepki
Irak Meclisi ve Irak Türkmen Cephesi’nden Peşmerge’ye saldıran PKK'ya tepki

Irak Meclisi ve Irak Türkmen Cephesi’nden Peşmerge’ye saldıran PKK'ya tepki

Irak Meclisi, PKK’nın Peşmerge güçlerine saldırısını ülke egemenliğine saldırı olarak nitelendirdi. Irak Türkmen Cephesi’nden de PKK’ya tepki açıklaması geldi.

06 Kasım 2020 Cuma 01:32A+A-

Irak Meclisinden yapılan açıklamada, PKK'nın Duhok’ta Peşmerge güçlerine saldırısının, güvenlik müessesesi ve ülke egemenliğine saldırı anlamına geldiği vurgulandı.

Açıklamada, “Irak hükümetinin bu bölgelerdeki (Duhok) güvenliği sağlaması gerekiyor. Hükümet, kanun dışı güçlerin (PKK), güvenlik durumunu bozmasına izin vermemeli." ifadeleri kullanıldı.

Hükümete çağrıda bulunulan açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

“Irak hükümeti ayrıca tüm teşkilatlarıyla güvenlik ve askeri müessesenin güçlendirilmesi ve ülke topraklarına yönelik tekrarlanan ve egemenliğin ihlaline neden olan bu tür saldırıların püskürtülmesi için rol üstlenmeli."

Irak Türkmen Cephesi de kınadı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi de yaptığı açıklamada PKK’nın ülkenin kuzeyindeki Duhok kentinde Peşmerge güçlerine saldırısını kınadı.

AA’nın bildirdiğine göre, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Terör örgütü PKK'nın, Peşmerge’ye saldırısını kınıyoruz. Irak hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, bu grupları (PKK) Irak sınırlarından Anayasa'ya dayanarak uzaklaştırmalı.” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT