1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden alkışlanacak adım
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden alkışlanacak adım

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden alkışlanacak adım

IKBY’nin 111 üyeli meclisine 76 vekilin imzası ile verilen yasa tasarısında, Irak Kürdistan’ında LGBT savunuculuğu yapmak 1 yıl hapis ile cezalandırılabilir.

06 Eylül 2022 Salı 21:21A+A-

HAKSÖZ HABER

LGBT sapkınlarının savunuculuğunu engellemek istiyor. Vekiller meclise sundukları yasa tasarısının onaylanması için büyük çaba harcarken, toplumun da bu yönde beklentisi olduğunu ifade ediyor.

Yeni yasa tasarısına tepki gösteren cinsel sapkınlığın savunucuları konuyu uluslararası basının gündemine taşımaya çalışıyor.

Kürdistan İslam Birliği'nden bir milletvekili tarafından önerilen tasarı, 111 sandalyeli parlamentoda 76 milletvekilinin imzasını taşıyor.

Irak Kürdistanı'nda LGBT haklarını destekleyen aktivistlerin bir yıl hapis veya en fazla 3.439 dolar kadar para cezasıyla karşı karşıya kalacağı öngörülen yasa tasarısına desteğin büyük olduğu görülüyor.

Cinsel sapkınlığı meşrulaştırmak için her türlü yönteme başvuran uluslararası şirketlerin büyük destek verdiği ve fonladığı ‘derneklere üye protestocular’ seslerini İngiliz haber ajansları üzerinden gündeme taşımaya çalışırken,  yasa tasarısının engellenmesi çağrısında bulunuyor.

Milletvekili İsmail Ali Taha tarafından meclise sunulan önergenin yasalaşması için oylamada 3’te 2 çoğunluk oluşması yeterli.

Rudaw'a yaptığı açıklamada, eşcinselliğin "örgütler, medya ve diğer birçok yer tarafından teşvik edildiğini" düşündüğünü ifade eden parlamenter Ali Taha, tasarıyı Eylül ayında meclise sunduğunu belirtti.

Cinsel sapkınlığın meşrulaştırılması ve özgürce yaşanması gereken bir durum olduğunu savunanlar ise, “Bu yasa, insan haklarının doğrudan ihlalidir ve durdurulmalıdır” iddiasında bulunuyor.

Yasa tasarısı üzerine tartışmalar devam ederken, tasarının mecliste önümüzdeki ay oylanacağı tahmin ediliyor. 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum