1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İnsan Hakları Savunuculukları Sahte!
İnsan Hakları Savunuculukları Sahte!

İnsan Hakları Savunuculukları Sahte!

T24 sitesinde Aydın Engin, yaşanan ve çok daha büyük felaket boyutlarına ulaşabilecek insani drama dair tek kelime etmeden “İdlib’den çekilin” diyerek hükümete akıl veriyor.

27 Mart 2020 Cuma 13:14A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye’de kahir ekseriyeti solcu ve bir kısmı da liberal kimliğiyle bilinen isimler insan hakları ve barış kavramlarını çok kullanırlar. Savaş karşıtlıkları alamet-i farikaları gibidir. Ama ne enteresandır ki; yanı başlarında, gözlerinin önünde yaşanan vahşiliklere ise gözlerini ve kulaklarını kapatmış haldedirler. Despotik iktidarlardan ve diktatörlerden güya nefret ederler ama 9 yıldır Suriye’de yaşanan Esed canavarlığı ne hikmetse hiç gündemlerine gelmez.

İşte bu zevattan bir isim Aydın Engin. Bugün T24 sitesinde bir yazı kalem almış, yazısına “İdlib’in Neresinden Dönerseniz Kârdır” diye de güya çok esprili bir başlık atmış. Yazısında Türkiye’nin İdlib’de sürdürdüğü askeri faaliyetin ekonomik maliyetine dair bir dizi laf edip, bir an önce buradan çekilmek gerektiğini söylüyor.

Ama Türkiye’nin koruması altındaki bölgede milyonlarca insanın nelerle karşılaşabileceği beyefendinin umurunda bile değil! Bugüne dek yaşanan vahşeti hiç görmediği gibi bundan sonra olabilecekleri de umursamıyor.

Hani her fırsatta birileri “Türkiye’nin insan hakları karnesi” diye ortaya bir tablo koyarlar ya, işte bu yazı da Türkiye’nin insan hakları savunucularından birinin karnesi olsun!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum