1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. ‘İnsan Hakları Eylem Planı’ mı demiştiniz?
‘İnsan Hakları Eylem Planı’ mı demiştiniz?

‘İnsan Hakları Eylem Planı’ mı demiştiniz?

Adalet Bakanı dün gece katıldığı televizyon programında hukuk düzeni ve insan hakları ihlallerine ilişkin önemli vaadlerde bulundu ama bu sabah Türkiye yine güne hukuk dışı gözaltı haberleriyle uyandı!

09 Mart 2021 Salı 13:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hizb-ut Tahrir üyelerine yönelik bir süredir başlatılan cadı avı hız kesmek bilmiyor. İstanbul, Bursa, Şanlıurfa vs. derken aynı gözaltılar bu kez de Adalet Bakanı'nın memleketi Gaziantep'te vuku buldu.

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları ziyaretlerde Hilafet’i gündeme getirdikleri bahanesiyle 7 kişi bu sabah evlerine yapılan baskın ile gözaltına alındı.

Geçtiğimiz hafta salı günü aynı sebeple Şanlıurfa’da yazar, eğitmen ve esnaflardan oluşan 11 kişi gözaltına alınmış ve günler süren gözaltı sonrası dün serbest bırakılmışlardı. Bunun üzerinden daha bir gün geçmedi ki bu sefer Gaziantep’te Hizb-ut Tahrir üyeleri üzerinde aynı baskı ve zulüm kendini gösterdi.

Bu gözaltı hukuksuzluğunun hükümetin ‘İnsan Hakları Eylem Planı’na ilişkin vaadlerinin gündemde olduğu bir süreçte yaşanıyor oluşu garip bir çelişki olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum