1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. İnsan Hakları Cemiyeti Darbe Girişimini Kınadı
İnsan Hakları Cemiyeti Darbe Girişimini Kınadı

İnsan Hakları Cemiyeti Darbe Girişimini Kınadı

İnsan Hakları Cemiyeti 15 Temmuz Darbesiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

19 Temmuz 2016 Salı 11:42A+A-

Açıklamanın tam metni:

MİLLET İRADESİNİ HİÇE SAYANLAR BAŞARILI OLAMAYACAKTIR

15 Temmuz 2016'da planlı bir şekilde icraya konulan askerî darbe girişimi sadece mevcut meşru hükümeti ve siyasi iktidarı hedef almamıştır.

Halk iradesine, toplumsal barışa ve huzurumuza çılgınca ve pervasızca saldırı yapılmıştır. Emir komuta hiyerarşisi dışında bir grup askerin tüm milletle karşı karşıya gelme pahasına yaptığı kalkışmada birçok masum vatandaşımız, kardeşimiz canice katledilmiştir. Bu menfur kalkışmayla karanlık hedeflerine ulaşma hesabı yapanlar, darbeye karşı onurlu bir refleksle karşı duran halk direnişi ile karşılaşmış ve bozguna uğramışlardır. Kirli hesapları alt üst eden halkımızın bu izzetli duruşunu selamlıyor, tebrik ediyoruz. Tüm bu yaşananların sadece ülkemizde değil İslam coğrafyasının tümünde yürütülen sinsi planların bozulmasına, vahdete, barış ve dayanışmaya vesile ve umut olacağına inanıyoruz. Halkımıza bundan sonraki süreçte de uyanık ve bilinçli hareket etme çağrısı yapıyoruz. Kaos ve çatışma ortamına zemin arayan çevrelerin de hesaplarını boşa çıkaracak meşru, gerekli ve mutedil tepkilerin, millet iradesine kast edenlerin cesaretini kıracağına inanıyoruz. Bu mel'un kalkışmaya cansiperane karşı durup hayatını kaybeden kardeşlerimizin şehadetini kutluyor, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

Gün; irademize, kazanımlarımıza, değerlerimize sahip çıkma günüdür. Mesele bir darbe teşebbüsünden de öte yıllardır milleti horlayan ve yok sayan despot, zalim zihniyet ile milletin hesaplaşmasıdır. Bu bilinçle hareket edildiğinde millet iradesini hiçe sayan köhnemiş zihniyetin başarılı olamayacağı açıktır.

İNSAN HAKLARI CEMİYETİ

HABERE YORUM KAT