1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "İnşallah babam orucunu cennette açar..."
"İnşallah babam orucunu cennette açar..."

"İnşallah babam orucunu cennette açar..."

Esed rejimi tarafından babası katledilen Suriyeli Muhammed ilk defa babasız bayram geçiriyor...

22 Nisan 2023 Cumartesi 19:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye halkı yıllardır Esed rejimine direniyor. Milyonlar mülteci durumuna düşerken Rusya ve İran'ın desteğini alan rejim "bostan korkuluğu" işlevi görüyor. Rejimin aslında Suriye'de herhangi bir varlığı yok. Halksız bir rejim olarak Esed, Putin ve Hamaney'e vekalet ediyor...

Esed rejimi sıcak çatışmaların durduğu savaşta ise her fırsatı değerlendiriyor. Sivil bölgeleri ve çadır kentleri hedef alan Esed rejimi eskisi kadar gündem olmasa da can almaya devam ediyor.

Babasını geçtiğimiz günlerde Suriye rejiminin hava saldırısında kaybeden Suriyeli Muhammed, babası olmadan ilk bayramını yaşayacak. Gözyaşları içinde babasından bahsederken "İnşallah babam orucunu cennette açar" diyen Muhammed'in yaşadıkları çok önemli bir gerçeğe dikkat çekiyor.

Esed rejimi meşruiyeti olmayan eli kanlı bir rejimdir. Esed ile müzakere edilmez onunla mücadele edilir. Esed ile oturup el sıkışmak ahlaki, hukuki boyutlarıyla kabulü mümkün olmayan bir garabet örneğidir. 

Vaziyet buyken mülteci kardeşlerimizi Esed'e teslim etmek isteyen siyasiler bu katliamların ortağı mı olmak istiyorlar? Muhalif politikacıların her fırsatta mültecileri hedef alması gözü yaşlı Muhammed'in yaşadıklarını başkalarına da yaşatmaları anlamına geliyor. Vicdanı olan bu zulmü destekler mi? 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum