1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İnönü Üniversitesi öğrencileri Cihad Kısa'nın görevden alınması için basın açıklaması yaptı
İnönü Üniversitesi öğrencileri Cihad Kısa'nın görevden alınması için basın açıklaması yaptı

İnönü Üniversitesi öğrencileri Cihad Kısa'nın görevden alınması için basın açıklaması yaptı

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Hz. Meryem hakkında ahlaksızca ithamlarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Cihad Kısa'ya tepki gösterdi.

07 Ocak 2022 Cuma 13:58A+A-

Malatya İnönü Üniversitesi kampüsünde yer alan İlahiyat Cami önünde basın açıklaması düzenleyen öğrenciler, akademisyen Cihad Kısa’nın görevden alınması ve gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını talep etti.

Öğrenciler adına açıklama yapan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammed Tutuş, “Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Cihad Kısa isimli şahsın Hz. Meryem annemiz hakkında sarf ettiği çirkin sözleri üzüntü ve öfkeyle karşıladıklarını ve burada toplanan Müslüman gençler olarak Hz. Meryem annemiz hakkında ayet ve hadislerin belirttiğine inanıyoruz “ ifadelerini kullandı.

İslami değerleri hedef alan bu tarz kişilerin görevden alınmasını talep eden öğrencilerin yaptığı basın açıklamasının tam metni,

HZ. MERYEM ONURUMUZDUR

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla

وَاِذْ قَالَتِ الْمَلٰٓئِكَةُ يَا مَرْيَمُ اِنَّ اللّٰهَ اصْطَفٰيكِ وَطَهَّرَكِ وَاصْطَفٰيكِ عَلٰى نِسَٓاءِ الْعَالَمٖينَ

“Melekler şöyle demişti: “Ey Meryem! Allah seni seçti, seni tertemiz kıldı ve seni bütün dünyadaki kadınlara üstün eyledi.” (Âl-i İmrân, 42)

“Dünyadaki en hayırlı kadın Meryem’dir.” (Buhârî)

Son günler içerisinde Cihad Kısa’ya ait olduğu iddia edilen bir ses kaydında Meryem annemiz hakkında çirkin sözleri kamuoyu büyük bir üzüntü ve öfkeyle karşılamıştır. Biz Müslümanlar olarak ve burada toplanan İslam gençliği olarak Meryem annemiz hakkında ayet ve hadislerin belirttiğine inanıyor, onun Allah’ın seçkin ve iffetli kulu olduğuna iman ediyoruz. Ne ilahiyat camiasından ne de başka herhangi birinin değerlerimiz hakkında konuşmasını asla yutkunup sineye çekmeyeceğiz, münkere dilimizle tepki koyacağız. Bugün annemiz hakkında veya ailemizden biri hakkında böyle iğrenç bir kayıt işitsek büyük tepki veririz ama Kur’ân’ın temiz olduğunu beyan ettiği Hz. Meryem için neden böyle öfkelenmiyoruz? Hz. Meryem’e dil uzatan herkesi şiddetle kınıyoruz.

Eğer ki Cihad Kısa bu sözlere sahip birisiyse -ki hâlâ yalanlamadı- görevden alınmasını ve gerekli cezai işlem yapılmasını talep ediyoruz. Zira T.C. Anayasasına göre toplumun belli kesiminin kabul ettiği dinin değerlerine dil uzatmak ve aşağılamak cezai işleme müstehak bir suçtur.

Buna mukabil ilahiyattaki marjinal kişiler üzerinden bütün ilahiyatların kınanmasını ve hocalarımıza dil uzatılmasını da ilahiyat öğrencileri olarak reddediyoruz. Allah’tan temennimiz ilahiyatlarda bulunan ama İslami değerlere dil uzatanların bir an önce buralardan uzaklaşmasıdır. Yardımcımız Allah’tır, O’na dayandık, tevekkülümüz O’nadır.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ

 

img-20220106-wa0030.jpg

Haber: Mahsum Yaşar

HABERE YORUM KAT

6 Yorum