1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Independent'ın “Türkiye Sivilleri Katlediyor” İddiası!
Independent'ın “Türkiye Sivilleri Katlediyor” İddiası!

Independent'ın “Türkiye Sivilleri Katlediyor” İddiası!

İngiltere merkezli Independent gazetesi, Rusya'nın Halep'e yönelik saldırısına ait görüntüleri “Türkiye Sivilleri Katlediyor” başlığıyla servis etti!

29 Ağustos 2016 Pazartesi 16:32A+A-

Türkiye'nin IŞİD ve PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD'yi Cerablus’tan kovmak için başlattığı “Fırat Kalkanı” isimli operasyonu devam ediyor. Özgür Suriye Orudusu’nun (ÖSO) da desteklediği ve karadan ilerleyişin de sürdüğü operasyonla ilgili Batı medyasının algı operasyonları ise virüs gibi yayılıyor.

Türkiye’nin sivilleri katlettiğini iddia eden Fransa merkezli haber ajansı AFP'nin ardından İngiltere merkezli Independent gazetesi de bu kervana katılarak konuyla ilgili bir habere imza attı.

Halep'in Maadi bölgesinde Rusya'ya ait savaş uçaklarının yaptığı varil bombalı saldırının görüntülerini kullanan Independent, “Türkiye 40 Sivili Katletti” şeklinde bir haber servis ederek Rusya’nın katliamını Türkiye’ye aitmiş gibi gösterdi:

independent_turkiye_sivilleri_katlediyor_yalani.jpg

Independent tarafından yayımlanan görüntüler, Suriye’de sivil kurtarma çalışmaları yapan ekiplerin YouTube kanalında 27 Ağustos Cumartesi günü yayımlanmış.

Rusya'ya ait savaş uçaklarının Halep'in Maadi kentinde düzenlediği söz konusu varil bombalı saldırıda, 22 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. Rusya, Suriye'ye girdiği Eylül 2015'ten bu yana 3 bine yakın sivili katletti.

Independent'ın Türkiye'nin sivilleri katlettiğine dâir haberinde yer alan Rusya'nın Maadi bölgesinde gerçekleştirdiği katliama ait görüntüler:

HABERE YORUM KAT