1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. İman ve Hikmet Diyarı Yemen Açlığa Mahkûm Edilirken
İman ve Hikmet Diyarı Yemen Açlığa Mahkûm Edilirken

İman ve Hikmet Diyarı Yemen Açlığa Mahkûm Edilirken

​​​​​​​Hümanizm, insan hakları naraları atarak orayı burayı bombalayan, sömüren, yeryüzünün gariplerine bir lokma ekmeği çok gören zorba ve zalimlerin aksine, bizler bireysel düzeyde bile olsa mazlumlara karşı kayıtsız kalmamalıyız.

22 Ocak 2019 Salı 17:32A+A-

Şu anda İyilikte Yarışanlar Derneği ile Yemen’de yardım faaliyetlerinde bulunan Abdulkadir Şen, izlenimlerini ve Yemen trajedisinin arka planını okuyucularımız için paylaştı:

Geçtiğimiz yüzyıl boyunca İslam dünyasında her türlü zulme, baskıya, asimilasyona imza atan uluslararası müstekbir güçlerin, İslam kışına çevirdiği İslam(Arap) Baharı’nın bir durağı da Yemen'di.

Arap Baharı Müslüman halkların başına musallat edilen ve coğrafyamızda varlığını sürdürüp bekasını devam ettirmek için sadece Batılı efendilerinin çıkarlarına sadakat gösteren birçoğu devşirme, seküler, mankurtlaşmış ve yozlaşmış liderlerin baskı ve zalimlerine karşı gelişen doğal halk tepkileriydi. Devrimlerin ana motivasyonunun başlangıçta sadece İslami talepler olduğu elbette söylenemez. Ancak çok doğal bir hak olarak özgürlük adalet ve refah talepleri sosyolojik yapılarına uygun olarak İslami retorik ile desteklendi. Arap Baharı bir nokta değil devam eden bir süreçti. Ve henüz protestolar ve mücadeleler devam ediyorken kullanılan retorik devrimlerin motivasyonları ve amaçları İslami olarak güncellendi. Bu ülkelerde en örgütlü yapılar İslami hareketler olduğu için kısa sürede devrimlerin inisiyatifini onlar üstlendi. Ancak İslam baharıyla hazırlıksız yakalanıp şaşkına dönen Batılı güçler ve doğudaki işbirlikçileri bu devrimleri akamete uğratmak için kısa sürede kolları sıvadılar. Batılı ülkeler geniş halk kitlelerinin iştirak ettiği bu gencecik devrimlerin karşısında durmak yerine modası geçmiş klasik diktatörlüklerin yıkılmasına göz yumarak durumu kontrol altına almayı zamana bıraktılar. Özellikle Amerika’dan gelen halkların taleplerini önemsiyor görünen açıklamalar samimiyetten uzak ve vaziyeti şimdilik idare etmek amacına matuftu.

Yazının Devamı >>>

Etiketler : ,