1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İmam Hatipliler Mısır ve Suriye İçin Yürüdü
İmam Hatipliler Mısır ve Suriye İçin Yürüdü

İmam Hatipliler Mısır ve Suriye İçin Yürüdü

İstanbul İmam Hatip Lisesi öncülüğünde Suriye ve Mısır halklarıyla dayanışma amacıyla yürüyüş düzenlendi.

30 Ağustos 2013 Cuma 19:32A+A-

İstanbul İmam Hatip Lisesi öncülüğünde bir araya gelen grup, Suriye ve Mısır halklarıyla dayanışmak amacıyla Fatih Camii'nden Saraçhane Parkı'na yürüdü. 

Fatih Camisi avlusunda toplanan İstanbul İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi üyeleri, Mısır'da ve Suriye'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından yürüyüşe geçen grup, "İhvan üzülme imam hatip nesli seninle", "İslam ümmeti kabul etmez zilleti" yazılı pankartlar ile "Demokrasi demokrasi dediniz, ümmetin kanını emdiniz", "Suriye'de Mısır'da direnişe bin selam", "Darbeci firavunlar döktükleri kanda boğulacak" yazılı dövizler açtı. 

Grup, "Müslüman kardeşler omuz omuza" sloganı eşliğinde Fevzi Paşa Caddesi'nden Saraçhane Parkı'na yürüdü.

Parkta toplanan imam hatipli öğrenciler adına konuşan İstanbul İmam Hatip Lisesi Öğrenci Konseyi Başkanı Nurettin Aydın, "İmam hatip nesli olarak Filistin'de özgürce bir cuma namazı kılmak sonrasında da bütün İslam coğrafyalarındaki zincirleri kırarak, Allah'ın ayetlerini yaşamak istiyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na seslenen Aydın, "Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası karşısındayız ve başkanımıza sesleniyoruz. Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önündeki caddenin isminin Esma el-Bilteci, içinde bulunduğumuz meydanın isminin de Adeviyye Özgürlük Meydanı olarak değiştirilmesini istiyoruz. Bu değişiklikler için İstanbul'da bulunan İmam Hatip Lisesi öğrencileri olarak imza kampanyası başlattık" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT