1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İmam Hatip düşmanlığında sol-Kemalistleri geçmek!
İmam Hatip düşmanlığında sol-Kemalistleri geçmek!

İmam Hatip düşmanlığında sol-Kemalistleri geçmek!

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü CNN’de velilerin öğrencilerini İmam hatiplere yollamamasını istedi!

23 Eylül 2021 Perşembe 11:20A+A-

HAKSÖZ HABER

İmam hatiplere karşı olumsuz tavır almak ideolojik bir konumlanışın neticesinde gerçekleşir. Sol-Kemalistler açısından İmam Hatip Liseleri dini hassasiyetleri koruyan bir kurum olarak doğrudan hedeftir. Başörtüsü yasakları ve kat sayı ile bu liseler hedef alınmış ve ciddi anlamda zarar da verilmiştir.

İmam hatiplere karşı menfi tavır sadece bu çevrelerden gelmiyor. Karşıtına sığınan müdaheneci tipler kimi zaman hoş görünmek kimi zaman da başka bir takım endişelerle İmam hatipleri hedef alıyorlar. Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü İmam hatiplere düşmanlık eden taifeye katılmış!

Geleneksel çevrelerin hepsi değilse bile bir kısmının İmam hatiplere mesafeli olduğu bilinen bir husustur. Ancak bunu CNN Türk’ün size sağladığı “imkanları” kullanarak yapmak bambaşka bir şeydir! Tabi az evvel zikredilen kişi için Müslümanları hedef almak artık bir alışkanlık haline geldiği için meselenin farkında olmayabilir. Utanması kalmamış olana ne anlatabilirsiniz ki?

İmam Hatip Liselerine karşı eleştirileriniz olabilir. Bunları müminlere yakışan şekilde ıslah edici bir tavır ve üslupla gerçekleştirmeniz gerekir!

Televizyon ekranlarından birileri kendisine alkış tuttuğu için her konuda konuşana medya maymunu denir. Böyle tiplerin ortak özelliği alkışı görünce ayarı iyice kaçırmalarıdır. Muhatapları “Aaa öyle mi?” dedikçe iyice kendinden geçerek nereye saldıracağını bilmeyenler en fazla kendilerini komik duruma düşürürler!

Kibir dolu yaklaşımıyla her şeyi bildiğini sanan müfteriler yetiştikleri camianın birikimine de yazık etmektedirler! “Çocuklarınızı imam hatip liselerine göndereceğinize düz okul ve liselere gönderin. Daha az hasarla çıkarlar.” ifadeleri Müslümanlardan uzaklaşarak başkalarına yaklaşan bunu da iyi bir halt sanan hikmet fukarası tiplerin ağzından çıkabilir anca!

Başka yere gitmek isteyenler kendileri bilirler! Önemli olan hatasıyla doğrusuyla önce kardeşlerine ardından tüm insanlığa hakkı ve sabrı tavsiye etmektir!

HABERE YORUM KAT

28 Yorum