1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İlkokullar Ülkü Ocakları’na mı emanet?
İlkokullar Ülkü Ocakları’na mı emanet?

İlkokullar Ülkü Ocakları’na mı emanet?

İzmir Torbalı’da ilkokul müdürü olan şahıs Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini de üstleniyor!

16 Ekim 2021 Cumartesi 18:35A+A-

HAKSÖZ HABER

İzmir’in Torbalı ilçesindeki Muzaffer Hanım İlköğretim Okulu'nun müdürü Murat Çetin, Ülkü Ocakları’nın Torbalı ilçe başkanlığı görevine getirildi. Görevi devralma merasiminin fotoğrafları paylaşılan Çetin sosyal medya hesaplarından da hem MEB’deki görevini hem Ülkü Ocakları’ndaki görevini kişisel bilgilerine ekledi.

devlet-okulunun-muduru-ulku-ocaklari-ilce-baskani-oldu-932522-1.jpg

Türkiye’de yıllardır sol-Kemalist öğretmenler Atatürkçü Düşünce Derneği veya ÇYDD gibi siyasi örgütlere öğrencilerini çekmek için çaba gösteriyor. Anca onlarda görülebilecek olan bir pervasızlıkla hareket eden Murat Çetin, MHP’nin gençlik yapılanması olarak faaliyet gösteren Ülkü Ocakları’nda görev aldığını göğsünü gere gere ilan edebiliyor!

Öğretmen sendikalarının da siyasi grup veya partilerle yakından ilişkisi var. Ancak sendikaların mesleki birlikler olduğu düşünüldüğünde farklı hususları gözetmesi gereken kurumlar olduğu anlaşılmış oluyor. Netice olarak bir öğretmen için Türk-Eğitim Sen üyesi olmakla Ülkü Ocakları ilçe başkanı olmak arasında ciddi bir fark söz konusu.

Sosyal medyada polis akademisi öğrencilerinin mezuniyet program görüntüleri dolaşıyor. Ülkücülerin bozkurt hareketini yapan onlarca polis siyasi olarak durdukları yeri de belirtmiş oluyorlar. Bir polisin veya öğretmenin parti ideolojisi içinde hareket ederek görevini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi mümkün müdür? Ülkü Ocakları ilçe başkanı olan Murat Çetin’in müdürlüğünü yaptığı okulda Türkçü ideolojiyi benimsemeyen öğrenciler nasıl bir muameleye maruz kalacak?

HABERE YORUM KAT

11 Yorum