1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İlkeden bahseden basın ve şiddet
İlkeden bahseden basın ve şiddet

İlkeden bahseden basın ve şiddet

HaberTürk ilkeli habercilik yaptığını iddia ederken, muhabire tokat atan ardından istifa eden Muharrem Sarıkaya'yı neden görevine iade ederek ödüllendiriyor?

15 Şubat 2022 Salı 12:07A+A-

HAKSÖZ HABER

Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'le yaptığı bir televizyon programında İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat atmıştı. Bir başka basın mensubunu tokatlayan, kamuoyu gündemi oluşmadan önce özür dahi dilemeyen, yaptıklarını kamuoyunun normal görmesini bekleyen Muharrem Sarıkaya, Habertürk'e geri döndü. Basında ilke ve güvenden bahseden Habertürk'ün 'neden Sarıkaya'yı tekrar işe aldığı' ve 'hangi ilkeleri gözettiği' merak ediliyor?

Sarıkaya, İkinci Şans başlıklı yazısında, "İnsan yaşamında istemeden yapıp, anında pişman olduğu olaylar vardır. Benim de başımdan geçti; medeni bir toplumda yaşayan bireyler olarak yapılması gereken ne varsa yapıldı." diyerek günah çıkardı. 

Vicdanını rahatlatan Sarıkaya, okurlarının karşısına çıkmayı özlediğini ifade ederek, "Bir anda öfke kontrolü yapamamanın yarattığı refleksle muhatabını rencide edici bir hareketin faili olarak, muhatabımdan özür diledim. Yargıda uzlaşarak helalleştim; medya grubumuzda temsile dair görevlerimden de istifa ettim... Kısaca vicdanen ve etik açıdan, kusurlu bir davranışın sahibi olarak yapılması gerekenleri yaptım." diye yazdı.

İHA muhabiri Ahmet Demir'in Sarıkaya'nın özrünü kabul etmediği aktarılırken, Sarıkaya'ya karşı hukuk yoluyla karşılık vereceğini ifade etmesinin Sarıkaya'nın vicdanını rahatlattığını ve kendisini temize çıkardığını düşündürmesine yettiği görülüyor.

 

HABERE YORUM KAT