1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İktidardan Aldığı Bu Gazdan Sonra, Kim Tutar Devlet Bahçeli’yi?
İktidardan Aldığı Bu Gazdan Sonra, Kim Tutar Devlet Bahçeli’yi?

İktidardan Aldığı Bu Gazdan Sonra, Kim Tutar Devlet Bahçeli’yi?

Irkçı söylem artık o kadar olağanlaştı ve karşı çıkışlar azaldı ki, ırkçılığı eleştiren yazısından dolayı İsmail Kılıçarslan Devlet Bahçeli tarafından doğrudan hedef alınabiliyor!

10 Mayıs 2020 Pazar 15:24A+A-

HAKSÖZ-HABER

MHP’nin iktidara verdiği desteğin bedeli giderek netleşiyor. Kendisini iktidarın asıl sahibi konumunda görmeye başladığı anlaşılan MHP ideolojik çizgisine aykırı yaklaşımlar karşısında, velev ki bu tepkiler iktidara yakın çevrelerden de sadır olsa, sert tepkiler vermeye kendinde hak görüyor. Bu durumun son örneği Devlet Bahçeli’nin isim vermeden İsmail Kılıçarslan’ın yazısına yönelttiği hakaret dolu ifadelerde görüldü. 

Geçtiğimiz hafta Tunceli Pülümür’de dağlara askerler tarafından “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganının yazılması ve valiliğin bu saçmalığı matah bir şeymiş gibi paylaşması AK Parti iktidarının ‘Yeni Türkiye’ yolculuğunun eski güzergaha saplandığına dair endişeleri somutlaştıran bir gelişme olmuştu. Konu ne yazık ki, sorumlular tarafından görmezden gelindi ve iktidara yakın çevrelerce de geçiştirildi. Türkiye’nin derin yaralarını kanatmaya yönelik bir yaklaşımın ürünü olan bu tutum ne yazık ki, cılız tepkilerle karşılandı.

Bu saçmalığa tepki gösteren nadir isimlerden biri de İsmail Kılıçarslan oldu. Yeni Şafak’taki köşesinde yapılan yanlışa dikkat çeken Kılıçarslan bu tutumun ülkeyi tekrar o meşum günlere götürme potansiyeline dikkat çekti. 

İsmail Kılıçarslan’ın bu yazısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tepkisine neden oldu. Sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında Bahçeli isim vermeden İsmail Kılıçarslan’a bir dizi hakaretamiz suçlamada bulundu. Bahçeli mesajında Kılıçarslan’ı ima ederek şunları söyledi: 

   “Pülümür’de dağa yazılan “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünden rahatsızlık duyanlar, Türk milletinin utanç vesikalarıdır. Bunlara kulak versek; zalimlere, hainlere, teröristlere, ekonomik şantajcılara, emperyalist oyunlara boyun bükmek, ne yapalım kaderimiz buymuş demek kaçınılmazdır”

Bu devletlû, buyurgan ve de saldırgan üslup hakkında ne denilebilir ki, konuşana değil, konuşturana bakmak lazım herhalde! 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum