1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İktidara geldiklerinde Ali Erbaş’ı yargılayacaklarmış!
İktidara geldiklerinde Ali Erbaş’ı yargılayacaklarmış!

İktidara geldiklerinde Ali Erbaş’ı yargılayacaklarmış!

Cumhuriyet hazırladığı “özel haberde” Ayasofya’da sarf ettiği sözler sebebiyle Ali Erbaş’ı tekrar hedef göstermiş!

25 Temmuz 2022 Pazartesi 11:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet gazetesi Ayasofya’da 86 yıl sonra kılınan ilk namazın yıldönümünde hazırladığı dosya haberde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kullandığı  “Fatih Sultan Mehmet Ayasofya’yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadelerini tekrar gündem etmiş.

Sol-Kemalistlerin bitmek bilmeyen kinini en güzel ifade eden ise İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray. Çıray şu sözlerle iktidara geldiklerinde Ali Erbaş’ı yargılayacaklarını ilan ediyor:  “İlk seçimlerde bu siyasi iktidar gidecek ve hukukun üstünlüğü tekrar hâkim olacaktır. O zaman bu bürokratlar kanun ve yargı önünde hesap verecekler”

İYİ Parti’nin yanında Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF), Gaziantep Barosu’nun da Erbaş’tan şikayetçi olduğunu duyuran Cumhuriyet, “Cumhuriyet savcılarını” göreve çağırıyor!

Cumhurbaşkanının emriyle Diyanet’e devredilerek aslında olduğu gibi tekrar ibadethane olarak kullanılmaya başlanan Ayasofya Camii sol-Kemalistleri deli ediyor onu anladık. İslam düşmanlıklarını gün yüzüne çıkartan bu hadise zalimlerin gerçek kimliklerini gösterdiği için bile sevindirici bir gelişmedir!

Ulusalcıların değiştiğini iddia edenler sırf Ayasofya’nın tekrar camiye çevrilmesine gösterilen tepkiye baksa yeter! Hiçbir şeyin değişmediği ayan beyan ortaya çıkıyor!

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum