1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İktidar medyasında utanç görüntüleri 
İktidar medyasında utanç görüntüleri 

İktidar medyasında utanç görüntüleri 

A Haber ve TV Net Ukrayna’nın Rusya tarafından doğrudan işgale uğradığı bir günde dahi ekranlarını Rus muhibbi Aydınlık gazetesi yazarlarına açıp, propaganda yaptırmakta bir beis görmediler.

24 Şubat 2022 Perşembe 11:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de politik menfaat hesaplarıyla akıl almaz tutumlar sergilemek, uçtan uca savrulmak olağan sayılıyor. Eğer kısa vadeli hedeflerinize uygun düşüyorsa her türlü ittifak, yakınlaşma, alış veriş mubah görülüyor. Bu tutumun bariz bir örneği AK Parti iktidarının Perinçek tayfası ile ilişkilerinde karşımıza çıkmakta. Uzunca bir müddettir iktidar medyasının kapıları Aydınlık Gazetesi-Vatan Partisi elemanlarına ardına kadar açık. Önceleri Doğu Perinçek’le başladılar, zamanla her kanala bir Perinçekçi şeklinde süreci devam ettirdiler.

Bu adamların kirli sicilleri, İslam’a düşmanlıkları, 27 Mayıs’tan 28 Şubat’a darbeci meşrepleri, Miloşeviç’ten Esed’e, Kosova’dan Mısır’a kadar her yerde zalimlerin savunuculuğunu yapmaları umursanmadı. “CHP’ye çaksınlar, iktidar politikalarını desteklesinler yeter” mantığıyla yaklaşıldı. Ne Suriye’de 35 askerin destek verdikleri Rusya tarafından katledilmesi, ne Doğu Türkistan’ın işgalcisi Çin’in zulümlerine arka çıkmaları sorun oluşturmadı.

Bu utanç verici, gayrı meşru ilişki derinleşerek sürmekte. Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başladığı bir ortamda bu karanlık tayfa ekranlarda boy göstermeye devam ediyor. Dün akşam hem A Haber, hem de TV Net Rus-Çin nüfuz ajanı mevkutenin iki elemanını misafir edip ekranlarından propaganda yapmalarında bir beis görmedi.

İktidar medyası bir kere daha, işgalci, emperyalist bir güç olduğu hiçbir şekilde tartışılamayacak Rusya’nın tüm tezlerini dillendiren bu adamların saatlerce NATO tehdidi, ABD emperyalizmi vs. sloganları eşliğinde Rus emperyalizmini aklama çabalarına alet oldu.

Denilecek çok şey var ama şunla yetinelim: Basit hesaplarla hareket edip hiçbir ilke, adalet, hukuk tanımaksızın sürdürdüğünüz bu ilişki bir gün sizin utancınız olacak! Yuh olsun size!

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum