1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İktidar aritmetiğinde sistematik yalan ve ırkçılık stratejisi
İktidar aritmetiğinde sistematik yalan ve ırkçılık stratejisi

İktidar aritmetiğinde sistematik yalan ve ırkçılık stratejisi

Kenan Alpay, CHP’nin sarıldığı Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi verileceği yalanını değerlendirdiği yazısında, CHP ve İYİ Parti’nin yalan ve ırkçılık stratejisini Katar özelinde Arap düşmanlığı ve Esedseverlik çelişkisi üzerinden yorumluyor.

29 Haziran 2021 Salı 14:40A+A-

İKTİDAR ARİTMETİĞİNDE SİSTEMATİK YALAN VE IRKÇILIK STRATEJİSİ / KENAN ALPAY

Sistematik yalanlar ve ırkçılık üzerine kurulu bir siyasal strateji iktidar yürüyüşünü hızlandırabilir mi? 2 milyon 600 bin öğrencinin üniversite sınavına gireceği günün arifesinde ortaya atılan “Katar’lı öğrencilere sınavsız tıp fakültesi” söylemiyle büyük bir aldatma ve ajitasyona girişen Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP anlaşılan bu yöntem ve araçlardan epeyce umutlu. Önce Tank-Palet fabrikası için ardından TSK için kullanılan “Katar’a peşkeş çekildi” ithamı günün sonunda “tıp, eczacılık ve diş hekimliği gibi fakülteler de Katar’a peşkeş çekildi” şeklinde korkunç ve utanç verici bir provokasyona dönüştü. Ancak finalde çok daha büyük ama bir o kadar da çürük “Kataristan’a döndü bin yıllık devlet” ithamında tecessüm eden paranoid bir takım halüsinasyonlar kelimelere dökülüyordu.

Zamanlama Mükemmel Ama Sözleriniz Çok Fena

Evet, Türkiye ve Katar arasında “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolü” imzalanmış ve bu anlaşmanın kapsam alanına dair bütün ilkeler Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Ne var ki silahlı kuvvetler arasında imza edilen bu protokol Katar’dan önce KKTC, Bosna-Hersek, Kazakistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Moldova, Somali, Gambiya ve Güney Kore gibi 20 farklı ülkeyle karşılıklı olarak imzalanmış ve yürürlüğe sokulmuştu.

(…)

Yazının Devamı >>>