1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İkinci Yardım Konvoyu Madaya'ya Ulaştı
İkinci Yardım Konvoyu Madaya'ya Ulaştı

İkinci Yardım Konvoyu Madaya'ya Ulaştı

Suriye'de aylardır abluka altında olan Madaya'ya gönderilmek üzere yola çıkan “insanî yardım” konvoylarının ikincisi bölgeye ulaştı.

14 Ocak 2016 Perşembe 18:45A+A-

Esed rejimi ve Hizbullah isimli örgüt tarafından abluka altında tutulan 40 bin kişinin açlıkla mücadele ettiği Madaya'ya gönderilen “insanî yardım” malzemeleri yüklü kamyonlar bölgeye girdi.

Öte yandan Fua ve Kefraya'ya gönderilmek üzere yola çıkan kamyonların bölgeye ulaşması bekleniyor.

7 aydır abluka altında tutulan Madaya halkı için Birleşmiş Milletler (BM) tarafından gönderilen “insanî yardım” malzemelerinin ilki Suriye Kızılayı ve Kızılhaç ekiplerinin denetiminde pazartesi günü bölgeye sevk edilmişti.

İlk “insanî yardım” kafilesinde, 40 bin kişinin açlıkla mücadele ettiği Madaya'ya 47 kamyon, toplamda 20 bin kişinin yaşadığı Fua ve Kefraya'ya da 21 kamyon gönderilmişti.

40 Bin Kişiye 2 Doktor

Dünya Sağlık Örgütü ve BM Çocuklara Yardım Fonu’ndan (UNICEF) yapılan ortak açıklamada ise Madaya, Fua ve Kefraya'ya ulaştırılan yardımların memnuniyet verici bir adım olduğu belirtildi. Kuşatmaların ise bir an önce kaldırılması çağrısında bulunuldu.

Madaya'da yaşanan insanlık dramının eşi benzeri olmadığı ve çocuklara 10 aydır çocuk felci, kızamık gibi aşıların yapılamadığı belirtilen açıklamada, “Sağlık merkezlerinin çöktüğü Madaya'da bulunan sadece iki doktor 40 bin kişinin ihtiyaçlarına karşılık veremiyor.” ifadesine yer verildi.

AA

HABERE YORUM KAT