1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan: Sisi'nin Meşruiyeti Hiçbir Surette Kabul Edilemez!
İhvan: Sisi'nin Meşruiyeti Hiçbir Surette Kabul Edilemez!

İhvan: Sisi'nin Meşruiyeti Hiçbir Surette Kabul Edilemez!

Mısır'daki Müslüman Kardeşler teşkilatı (İhvan), darbeci Sisi'nin meşruiyetini tanımayı hiçbir surette kabul etmediğini açıkladı.

04 Temmuz 2020 Cumartesi 02:13A+A-

Mısır'daki Müslüman Kardeşler teşkilatı (İhvan), darbeci Abdulfettah es-Sisi'nin meşruiyetini tanımayı hiçbir surette kabul etmediğini ve Mısır'daki sistemin değişmesi için tüm ulusal güçlere elini uzattığını belirtti.

İhvan, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle ülke yönetiminden el çektirildiği 3 Temmuz 2013 tarihinin 7. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Sisi'nin meşruiyetini tanımayı hiçbir surette kabul etmediği ve ülkedeki sistemin değişmesi için tüm ulusal güçlere elini uzattığı ifade edildi.

AA’nın naklettiğine göre, açıklamada, 3 Temmuz 2013'te Savunma Bakanı Sisi ve cuntası tarafından şehit Cumhurbaşkanı Mursi'nin yönetimden uzaklaştırıldığı ve 25 Ocak 2011 devrimcilerine karşı kapsamlı bir kampanya yürütüldüğü ve İhvan üyelerine karşı tutuklama, sürgün ve öldürme sürecinin başlandığı kaydedildi.

Cunta hükümetinin suçlarını, Mursi'nin tutuklanmasından öldürülmesine kadar sürdürdüğü dile getirilen açıklamada, Mısır'ın 7 yıl boyunca açlık yaşadığı, yolsuzluk, tekelcilik ve aşırı pahalılığın etkisiyle ülkede yaşam standartlarının çöktüğü aktarıldı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum