1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan Karşıtlarının Protestosu Sönük Geçti
İhvan Karşıtlarının Protestosu Sönük Geçti

İhvan Karşıtlarının Protestosu Sönük Geçti

Mısır cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan hareketini protesto etmek için bir araya gelen koalisyon beklediğini bulamadı.

20 Ekim 2012 Cumartesi 14:37A+A-

HAKSÖZ-HABER

İslamcıların kendi gündemlerini ülkeye zorla dayattıkları iddiasıyla bir araya gelerek Tahrir Meydanında bir protesto mitingi organize eden siyasi grupların eylemi sönük geçti.

Katılımcı sayısı 2.000’i ancak bulan eylem İhvan karşıtı koalisyonun zayıflığını ortaya koydu.

Geçtiğimiz hafta Mübarek döneminin bazı yetkililerinin yargılandıkları davada mahkemenin beraat kararı vermesi üzerine yaşanan protestolar sırasında Mursi karşıtları ve yanlıları arasında çatışma çıkmış ve 100’den fazla kişi yaralanmıştı.

Bu hafta liberaller, solcular, ulusalcılar ve çeşitli insan hakları örgütlerinden oluşan 20’den fazla siyasi grup bir araya gelerek ortaklaşa bir miting düzenleme kararı almışlardı. Muhalif kesimlerin en çok üzerinde durdukları konuların başında halen yazım aşamasında olan yeni anayasa taslağının İslamcı bir ekibin ağırlıkta bulunduğu bir komisyon tarafından hazırlanıyor oluşu gelmekte.

Yeni anayasa taslağını hazırlamakla görevli 100 kişilik anayasa meclisinde İhvan mensupları çoğunluğu oluşturuyor. Muhalifler yeni anayasanın kişisel özgürlükleri daraltacağını ve ülkede yeni bir tek adam diktası kurulacağı iddiasını ileri sürüyorlar. 

 

HABERE YORUM KAT