1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İhtiyaçtan fazlasını iade etmeyi öğreten çocuklar…
İhtiyaçtan fazlasını iade etmeyi öğreten çocuklar…

İhtiyaçtan fazlasını iade etmeyi öğreten çocuklar…

Deprem bölgesindeki çocuklar herkese örnek olmaya devam ediyor

14 Şubat 2023 Salı 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Deprem binlerce insanı evsiz bıraktı. Sadece evleri yıkılanlar değil tahrip olan evler sebebiyle de özellikle Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta çadır kentler kuruluyor.

İnsanlar kendi memleketlerinde göçmen durumuna düştü. Bu noktada alınacak bir sürü ibretler söz konusu... Düşmanlık üretip var olan sıkıntılardan kaos devşirmek isteyenlere karşı ise çok güzel örnekler ortaya seriliyor.

Deprem bölgesine yardım için gidenler çocukların onurlu tavırlarıyla karşılaştılar. Sosyal medyaya düşen görüntülerde gıda yardımı kabul eden çocukların ihtiyaçlarından daha fazlasını yardımseverlere iade ettiği görülüyor.

Kendisine verilen içecekten kardeşi için de alan bir çocuk kardeşinin istememesi üzerine içeceği geri koyuyor. Bir başka görüntüde ise ekmeğe ihtiyaçları olmadığını dile getiren bir çocuk ekmeği geri iade ediyor.

Çocukların ortaya koyduğu gözü tok davranışlar herkese örnek olacak cinsten. İnsanlar için açlık korkusu büyük bir imtihan. Çocuklar ise ihtiyaçlarından fazlasını iade ederek başkalarının nasibine engel olmamayı öğretiyorlar!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum