1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “İhtiyaç içinde olsalar bile kardeşlerini kendilerine tercih ederler”
“İhtiyaç içinde olsalar bile kardeşlerini kendilerine tercih ederler”

“İhtiyaç içinde olsalar bile kardeşlerini kendilerine tercih ederler”

Müslümanlar dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye yardım topluyor. Kudüslü çocuklar da depremzedeler için bağış topluyor...

14 Şubat 2023 Salı 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye’ye yalnız olmadığını gösterdi. Milliyetçilerin “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” benzeri propagandalarına karşı İslam coğrafyasının dört bir yanından yardımlar geliyor.

Herkes gücü miktarında elinden geleni yapıyor. Ciddi bir ekonomik darboğaz içinde olan Taliban yönetimi dahi Türkiye için yardım çalışması başlattı. Avrupa’daki Müslüman topluluklar da en büyük yardımı yapan gruplar arasında. Sadece Katar'dan gelen yardımlar dahi önemli ihtiyaçların giderilmesini sağlıyor.

Afgan mültecilerden Kahramanmaraş’taki Suriyeli manava kadar uzanan geniş bir yelpazede Müslümanlar kardeşliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sundular, sunmaya devam ediyorlar…

İşgal altındaki Doğu Kudüs’teki Filistinli anaokulu öğrencileri de Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerle dayanışma amacıyla resim çizerek bağışta bulundular. Kudüslü çocukların topladığı paralar depremden etkilenen binlerce insan için kullanılacak.

Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer çocukların yaptığı maddi bağışın küçük olmadığını, Türkiye’deki insanlara manevi destek sağlayacağına dikkati çekti. "İnsanlar sadece iyi günde değil acı günlerde de bir arada dayanışma içinde olmalı. Bu çocuklar bugün bize bunu öğretiyorlar.”

“Onlardan önce o yurda yerleşen ve imana sarılanlar kendilerine hicret edenleri severler ve onlara verilenlerden dolayı gönüllerinde bir ihtiyaç duymazlar. Kendilerinin ihtiyaçları olsa bile (onları) kendilerine tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerdir.” (Haşr, 9)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum