1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İHH’dan çağrı: Un stokları tükenmek üzere!
İHH’dan çağrı: Un stokları tükenmek üzere!

İHH’dan çağrı: Un stokları tükenmek üzere!

Milyonlarca Suriyeliye hizmet eden, ekmek de ulaştırarak Suriyelilere destek olan İHH un stoklarının azaldığını belirterek yardım çağrısında bulundu.

30 Eylül 2021 Perşembe 11:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’nin ekmek kuyrukları o kadar uzun ki, çocuklar beklemek için okulu ekmek zorunda kalıyor. İnsanlar girdikleri sıralarla yüzlerce metre kuyruk oluştururken, bir poşet ekmeği alabilmek yedi saati buluyor. Bu durum Şam sokakları için geçerli olurken İdlib ve çevresinde İHH gibi birçok yardım kuruluşu Suriyelilere ekmek ulaştırmaya devam ediyor.

Ancak son zamanlarda Suriye’de un stoklarının azalmaya başladığı aktarılıyor. Milyonlarca Suriyeliye hizmet eden, ekmek de ulaştırarak Suriyelilere destek olan İHH un stoklarının azaldığını belirterek yardım çağrısında bulundu.

Suriye’deki savaş, vahim bir insani krize sebep oldu. 500 binden fazla insan hayatını kaybetti. 5 milyondan fazla insan başka ülkelere sığındı. Halen 13.5 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

İHH, mültecilerin barınma, sağlık, giyecek gibi ihtiyaçlarının yanında temel gıda ihtiyaçlarını da karşılıyor. Gıda yardımlarının en önemlisi ise un.

Hayırseverlerin bağışladığı unlar, Reyhanlı, Kilis ve Suriye içerisindeki mobil fırınlarda sıcacık ekmeklere dönüşüyor. Her gün on binlerce ekmek on binlerce ailenin sofrasına ulaştırılırken yardımseverlerden yardımlarını esirgememeleri talep ediliyor.

 

UN yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum