1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHH İki Türkiyeliyi Baas Zindanından Kurtardı
İHH İki Türkiyeliyi Baas Zindanından Kurtardı

İHH İki Türkiyeliyi Baas Zindanından Kurtardı

İHH Suriye’de Esed rejiminin tutukladığı 2 Türkiye vatandaşının serbest bırakılmasını sağladı.

21 Aralık 2012 Cuma 10:35A+A-

Suriye’de yaşanan süreçle birlikte bölgede yoğun yardım çalışmaları gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, yardım çalışmalarının yanı sıra Suriye’de insani diplomasi girişimleri de yürütüyor.

Daha önce haber yapmak için bölgeye giden ve göz altına alınarak cezaevine konulan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un serbest bırakılmasını sağlayan, yine haber yapmak için bölgeye giden ve yakalanarak cezaevine konulan gazeteci Cüneyt Ünal’a ulaşmayı başaran İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgede görev yaparken esir alınan farklı uyruklardan gazetecilerin serbest bırakılmasına da aracılık etti. İHH ekipleri bunların yanı sıra İranlı ve Suriyeli pek çok kişinin de serbest bırakılmasını sağladı.

Bölgede yürüttüğü insani diplomasi çalışmalarını sürdüren İHH son olarak Şam’da esir durumda tutulan 2 Türkiye vatandaşını da bularak cezaevinden çıkarmayı başardı.

Şam’da bulunan İHH ekipleri tarafından yapılan görüşmelerin ardından serbest bırakılan Müslümanlar bugün Tahran’a geçecekler. Aylardır cezaevinde tutulan ve İHH’nın yürüttüğü insani diplomasi sonrasında serbest bırakılan vatandaşlar en kısa süre içerisinde Türkiye’ye getirilecek. 

İHH'nın Baas rejiminin tutukladığı çok sayıda Suriyeli muhalif için de diplomatik girişimleri sürdürdüğü biliniyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum