1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "İdomeni'deki Durum İnsanlık Dışı"
"İdomeni'deki Durum İnsanlık Dışı"

"İdomeni'deki Durum İnsanlık Dışı"

AP milletvekili Niedermiüller, yaklaşık 10 bin mültecinin yaşadığı İdomeni kampına ilişkin, “Buradaki tüm durum insanlık dışı. Burada küçük çocuklar var ve insanî koşullara sahip değiller.” dedi.

18 Mayıs 2016 Çarşamba 22:05A+A-

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Peter Niedermiüller, yaklaşık 10 bin mültecinin yaşadığı Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kampına ilişkin, “Buradaki tüm durum insanlık dışı. Burada küçük çocuklar var ve insanî koşullara sahip değiller.” dedi.

Niedermüller ile Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi’nden bir grup AP milletvekili mültecilerin durumlarını gözlemlemek üzere geldikleri Yunanistan'da ilk ziyaretlerini İdomeni kasabasına gerçekleştirdi.

“İnsan Hakları Nerede?”

Yoğun ilgiyle karşılaşan milletvekillerinin etrafını saran mülteciler, yaklaşık 3 aydır konakladıkları bölgede yaşadıkları problemleri dile getirdiler.

“Başka Bir Kampa Değil, Başka Bir Ülkeye!”, “İnsan Hakları Nerede?” yazılı dövizler taşıyan mülteciler, sınırların açılmasına yönelik gösteride bulundu.

Mültecileri dinleyen ve notlar alan milletvekilleri ayrıca, İdomeni'de görev yapan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yetkilileriyle de görüştü.

“İnsanlık Dışı”

Daha sonra basına açıklamalarda bulunan Niedermüller, AB'nin, ortak göçmen politikasına karşı isteksiz kalan ülkeleri cesaretlendirmesi ve daha büyük mali destek sağlanması gerektiğini söyledi.

Kamp koşullarına da değinen Niedermüller, “Buradaki tüm durum insanlık dışı. Burada küçük çocuklar insanî koşullara sahip değiller.” şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT