1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib'de 'Yağmur Çamur Demeden' Yapılan Futbol Maçı Çocukların Yüzünü Güldürdü 
İdlib'de 'Yağmur Çamur Demeden' Yapılan Futbol Maçı Çocukların Yüzünü Güldürdü 

İdlib'de 'Yağmur Çamur Demeden' Yapılan Futbol Maçı Çocukların Yüzünü Güldürdü 

Suriyeli aktivistler, Esed rejimi ve Rusya'nın saldırılarından kaçan ve kış mevsiminde yaşam mücadelesi veren sivillere dikkati çekmek için İdlib'de çocuklarla futbol oynadı. 

03 Ocak 2020 Cuma 15:54A+A-

Aktivistler, Suriye-Türkiye sınır hattındaki Sarmada ilçesinde, yağmur ve çamur altındaki düzensiz çadır kentte, "Bazı anıları yaşayalım" faaliyeti kapsamında kamp çocukları ile çamura bata çıka maç yaptı. 

İlginç görüntülere sahne olan maç, katılan çocukların yüzünü güldürdü. 

mac2.jpg

 

Maça katılan aktivist Yusuf Şaban AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaşın üzerinden 9 yıl geçtiği için, yağmur ve çamur haberlerinin kimsenin dikkatini çekmediğini söyledi. 

Şaban, "Her gün kampları dolaşırken çamurdan ayağı kayan, düşen ve yağmurda ıslanan çocukların yüzünde bir gözyaşı görüyordum. Şimdi çocukların yüzlerine bir tebessüm çizmek için bu çamur üzerinde maç yapmayı tercih ettik. Çamura battık ama mutluyuz." dedi. 

Bir diğer aktivist Bessam Hammede de, savaş, göç, kış ve daha zor şartlarda dahi yaşam gücüne sahip olduklarını ispatlamak için bir maç düzenlediklerini dile getirdi. 

mac3.jpg

 

Hammede, saldırılar yüzünden derme çatma kamplara sığınan, kış mevsiminde yaşam mücadelesi veren çocukların yüzünü güldürmenin, maçın temel hedefi olduğunu belirtti. 

Diğer katılımcı öğretmen Fadi Nizhe de, faaliyetin çok önemli bir mesaj olduğunu ifade ederek, "Yaşanan çileye ve trajediye rağmen, bu halk Esed rejiminin yanına dönmeyecek. Başlattığı devrimi sonuna kadar devam ettirecek." diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum