1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’de İftar Vaktinde Bombardıman!
İdlib’de İftar Vaktinde Bombardıman!

İdlib’de İftar Vaktinde Bombardıman!

İdlib'de helikopterin iftar saatinde sivillerin üzerine bomba yağdırması ise saniye saniye görüntülendi.

20 Temmuz 2013 Cumartesi 14:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ayda 5 binden fazla kişinin katledildiği Suriye'de Esed ordusuna bağlı ordunun sivillere yönelik saldırıları Ramazan ayında da sürüyor.

Baas ordusunun hedef gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılarda günde onlarca savunmasız insan hayatını kaybediyor. Ramazan ayında da saldırılarına ara vermeyen orduya bağlı savaş uçaklarının son saldırısı ise an be an kaydedildi.

İdlib'in Serakıb beldesinde iftara yakın saatte halkın evine gittiği ve iftarlık aldığı bir esnada bir helikopterden atılan bombalarla sarsılıyor. Görüntülerde sivillerin saldırıdan habersiz bir şekilde günlük yaşantısını sürdürmeye çalışması dikkat çekiyor. Trafiğin yoğun olduğu caddeye atılan bomba ile ortalık adeta cehenneme dönüyor. Patlama ile kameranın kayıttan çıktığı saldırı sonrasında çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtiliyor.

>>> Bu arada İdlib'de bu sabah 15 sivilin katledildiği bir saldırı daha düzenlendiği öğrenildi.

Dün 72 Kardeşimiz Katledildi

Bu arada Esed güçlerinin dünkü saldırılarında toplam ölü sayısı 72 olarak açıklanadı. Yerel Koordinasyon Komiteleri ölenlerin 5’inin kadın, 4’ünün çocuk olduğunu açıkladı. 4 kişinin de işkence edilerek katledildiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT