1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İçkili masadan Kadir Gecesi tebriği
İçkili masadan Kadir Gecesi tebriği

İçkili masadan Kadir Gecesi tebriği

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde Müslümanlar cami ve evlerini ibadet ve dua ile doldururken, ayyaşlar içkili masalarından Kadir Gecesi tebriği yayınlayarak İslam'a hakaret ettiler.

28 Nisan 2022 Perşembe 12:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde Müslümanlar günahlarının affı için ibadetlerine büyük bir özen gösterirken, Pegasus çalışanı olduğu iddia edilen grup yaptığı paylaşımla tepki çekti. 

Pegasus çalışanları olduğu iddia edilen bir grubun sosyal medya hesaplarından içkili bir masada çekilmiş fotoğraf paylaşması "Kadir gecesi özel. Rabbim kabul etsin" ifadelerini kullanması tepkileri çekti.

Pegasus çalışanları sosyal medyada gündem olan fotoğraf sonrası hesaplarını kapatsa da, tepkiler çığ gibi büyüdü.

İslam'a göre en hayırlı günlerden biri olan Kadir Gecesi'nde yapılan bu saygısızlık ve alay yüklü hakaretler karşısında insanlar sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi. 

Pegasus'tan açıklama 

Tepkilerin ardından Pegasus'tan bir açıklama geldi. Pegasus paylaşımın kişisel olduğunu belirterek, gerekli aksiyonların alınacağını duyurdu.

Pegasus'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz.

Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlerle atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır."

Alkollü eğlencelerinde dini değerleri aşağılamaya çalışan 'Pegasus hava yolları' çalışanı olduğu iddia edilen kişilere gösterilen tepkilerden bazıları,

kadir-gecesi-pegasus-6.jpg

kadir-gecesi-pegasus-4.jpgkadir-gecesi-pegasus-5.jpg

kadir-gecesi-pegasus-1.jpgkadir-gecesi-pegasus.jpgkadir-gecesi-pegasus-2.jpgkadir-gecesi-pegasus-3.jpg

pegasus-1.jpgpegasus-3.jpgpegasus-2.jpg

HABERE YORUM KAT

11 Yorum