1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İBB'nin Nihal Atsız parkına hangi topluluktan insanlar girebilecek?
İBB'nin Nihal Atsız parkına hangi topluluktan insanlar girebilecek?

İBB'nin Nihal Atsız parkına hangi topluluktan insanlar girebilecek?

İBB, Nihal Atsız isimli ırkçıyı adını parka vererek onurlandırıyor!

16 Aralık 2020 Çarşamba 13:12A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maltepe’de bir parka Nihal Atsız’ın adını verme kararı aldı. CHP’nin Millet İttifakı ortağı olan İyi Parti’nin isteği üzerine alınan karar eminiz ki her fırsatta mülteci düşmanlığı yapan CHP için de çok zor olmamıştır.

Nihal Atsız’ın hayatı kendisinden farklı gördüğü insanlara nefret kusmakla geçti. Arap, Kürt, Arnavut, Ermeni, Rum, Yahudiler başta olmak üzere siyah ırktan insanlara da nefret ve ayrımcılıkla yaklaşan Atsız, İslam düşmanı tavırlarıyla da tanınıyordu. “Kur'ân, Muhammed'in talimatıdır.”  diyerek vahyi işlevsiz bir hale getiren Nihal Atsız “Arap putçuluğuna karşı çıkmak adına eski Mısırlılardan Yahudilere geçen tek tanrı düşüncesini dikte ettirmiştir.“ şeklinde ifadeleriyle de Hz. Muhammed (s)’e indirilen dinin özü olan tevhid düşüncesine iftira etmişti.

Nihal Atsız gibi açıktan ırkçılık yapan birisinin adının bir parka verilmesi Türkiye’de siyasi iklimin milliyetçi çizgiden gittikçe aşırı milliyetçiliğe savrulduğunun göstergesi olarak okunabilir. Milliyetçiliğin kendisi yeteri kadar kötü değilmiş gibi bir de Şamanizm ile deizm arasında ırkçılık dengesi kurmak isteyenlerin onurlandırıldığı bir ülkede yaşamak durumunda kalmak düşündürücü gerçekten!

Atsız’ın ötekileştirdiği etnik ve dini grupların adının verildiği parka girmesine izin verilip verilmeyeceği de ayrı bir soru olarak önümüzde duruyor. Acaba Yahudiler, Araplar veya Arnavutlar, Atsız ismine sahip parkta oturup soluklanabilecekler mi? Yoksa Klan üyeleri misali kafasına çuval geçirmiş ırkçı-faşistler tarafından parka girmelerine izin verilmeyecek mi? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu sorulara cevap vermesi gerekmektedir!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum