1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İBB ‘itfaiyeci kaskları’ üzerinden yolsuzluk mu yaptı?
İBB ‘itfaiyeci kaskları’ üzerinden yolsuzluk mu yaptı?

İBB ‘itfaiyeci kaskları’ üzerinden yolsuzluk mu yaptı?

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1500 adet itfaiyeci kaskının tanesini 5950 liradan satın alarak tepki çekti. Benzer ihalenin 2018 yılında 850 liradan yapıldığı ortaya çıkarken, güncel kur verilerine göre kaskların adeti 440$ dolar olarak belirlendi.

03 Şubat 2022 Perşembe 13:50A+A-

Fatih Demir/HAKSÖZ HABER

İBB’nin ihale verileri ve ihale.com sitesi üzerinden ulaşılan bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Levazım ve Ayniyat Müdürlüğü 13 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen ihale ile tanesi 440 dolardan 1500 adet itfaiyeci kaskı satın aldı. 2018’de benzer bir satın almanın ise 180 dolara mal olduğu ortaya çıktı. 

Gazeteci Cengiz Alçayır tarafından sosyal medyada paylaşılan ihale sonuç görüntülerine göre alınan itfaiyeci kasklarının ederinden fazlasının İBB tarafından ödendiği ortaya çıktı. 2018 yılında İBB tarafından alınan benzer itfaiyeci kaskları 180 dolardan %15 indirimle satın alınmıştı. Yaklaşık 6 katı fiyat ile CHP’li İBB’nin aldığı ürünlerin muadillerinden ne farkı olduğu merak ediliyor! 25 Ocak 2022 tarihinde başlatılan teslimata dair de İBB’den herhangi bir açıklama yapılmadığı görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partisi her fırsatta iktidarın yolsuzluk eylemlerine dair beyanat vererek gündem oluşturuyor. Yine aynı kesimlerin kendilerinin yaptıkları iddia edilen yolsuzluklara karşı sessiz kalması dikkat çekiyor.

2018’de yapılan ihalede muhammen bedel 1 milyon mal alımı ile 850 bin TL’ye yani  %15 indirimli gerçekleşirken, 2021 ihalesinde muhammen bedel 2 milyon 910 bin mal alımı ile 2 milyon 925 bin lira olarak gerçekleşti. 2021 yılında gerçekleştirilen ihale ile İBB'nin bir önceki ihalesine göre zarara sokulduğu ortaya çıktı. 

İmamoğlu ve ekibi “yolsuzluğu ve hırsızlığı engellemek için geldiklerini” iddia etmişlerdi. Ancak Ekrem İmamoğlu yönetimde İBB’de gerçekleştirilen birçok ihaleden CHP’li isimlerin faydalandığı hatta ortak diğer partilerinin bu duruma sitem ettiği basına yansımıştı. 

“İsraf düzenine son vereceğiz” diyen muhaliflerin israfta bulunduğu görülürken İBB’nin ihalelerindeki usulsüzlüklere, belediye çalışanları için yapılan işlere hatta belediye başkanının yolunun karla açılmasına sessiz kalıp olayları sumen altı etmeye çalışması da tepki çekiyor. 

Seküler basının, CHP’li siyasilerin sahip olduğu şirketlere verilen ihalelerin şeffaf olduğunu iddia eden Ekrem İmamoğlu’nun kayırmacı ihalelerini daha ne kadar görmezden geleceği merak konusu oldu.

Ekrem İmamoğlu sürekli olarak “İBB ihalelerinin yandaşa peşkeş çekildiğini” iddia ediyordu. İhaleyi alan firmanın CHP’ye yakın olduğu iddia edilirken bir sonraki yazımızda CHP’ye yakın şirketlere verilen ihalelerin kayıtlarını okurlarımız ile paylaşmayı planlıyoruz.

 

2021 yılında İBB tarafından yapılan itfaiyeci kaskı alım ihalesi sonuçları

ibb-ihale.jpg

2021.jpg

 

2018 yılında gerçekleştirilen benzer bir itfaiyeci kaskı alım ihalesi

2018-ihalesi.jpg

2018-001.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum