1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Hürriyet ve Sözcü, Tam Sayfa “Kalleşçe ve Adice”
Hürriyet ve Sözcü, Tam Sayfa “Kalleşçe ve Adice”

Hürriyet ve Sözcü, Tam Sayfa “Kalleşçe ve Adice”

Ne katledilen askerler ne de bombalanan Suriye bugün pek çok gazetede kendisine haber yeri bulamadı.

02 Ekim 2015 Cuma 11:18A+A-

Haksöz Haber

Gazetelerin birinci sayfaları, manşet ve sürmanşetleri Ahmet Hakan’ın burnunda ve kaburgasındaki kırık haberleriyle donandı. Sözcü ise PKK’nın katliamları ile A. Hakan’a yapılan saldırıyı eşitleyerek tam sayfa manşetten verdi.

Elbetteki mesele Ahmet Hakan falan değil. Özgür Gündem ve Evrensel’den Zaman’a, Hürriyet’ten Sözcü’ye konu AK Parti’nin “Özgür basını susturma harekâtıydı!”. Bugün mezkûr gazeteler Batı’ya verilen “Basın susturuluyor!” mesajında ittifak hâlinde idiler. AK Partili milletvekili ve bazı gazetecilerin açıklamaları gerekçe gösterilerek failin adresi belli edilmişti. Kılıçdaroğlu ve Demirtaş açık bir şekilde, Bahçeli ise dolaylı sözlerle AK Parti’yi işaret etmekte idiler. Yakalanan faillerin yıllardır AK Parti üyesi olduklarını iddia eden gazetelere tek itiraz Güneş’ten geldi: Failler HDP üyesi!

Henüz faillerin sorgu süreçleri devam ederken hazırlanan birinci sayfalar, tam anlamıyla basın tarihine geçecek numunelik cinstendi. Hürriyet birinci sayfasını sadece saldırıya ayırır, ne PKK’nın katlettiği askerleri ne de Suriye’ye dönük Rus ve İran operasyonlarını görürken, Sözcü ise attığı manşete yakışır bir etik uslûpla A.Hakan’a yönelik saldırı ile PKK’nın katliamlarını özdeşleştirdi.

İşte o iki gazetenin birinci sayfaları ve Evrensel ile Özgür Gündem’in birinci sayfadan konuya ilgisi:

hurriyet_02102015.jpg

sozcu_02102015.jpg

ozgur_gundem_02102015.jpg

evrensel_02102015.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum