1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hür Ordu 4 Helikopteri ve 3 Tankı İmha Etti (VİDEO)
Hür Ordu 4 Helikopteri ve 3 Tankı İmha Etti (VİDEO)

Hür Ordu 4 Helikopteri ve 3 Tankı İmha Etti (VİDEO)

Suriye'nin çetşitli yerlerinde yapılan operasyonlarda 25 sivil yaşamını yitirdi. Öte yandan Hür Ordu ile Baas güçleri arasındaki çatışma şiddetleniyor.

01 Mart 2012 Perşembe 10:00A+A-

Suriye Genel Devrim Konseyi, güvenlik güçlerinin operasyonlarında, Humus kentinde 10, Şam'ın banliyölerinde 4, Dera, Deyr Ez Zor ve İdlib kentinde üçer Hama ve Lazkiye'de birer kişi olmak üzere ölü sayısının 25'e yükseldiğini duyurdu.

"Temizlik operasyonu"nun başında Mahir Esad var

Baba Amr’a 26 gündür Baas operasyonları devam ediyor. Bölgede çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Dün başlatılan "temizlik" operasyonuna 7 bin Baas askerinin katıldığı bildiriliyor. Askerler tanklarla semte girmeye çalışıyor.

Beşar Esad’ın kardeşi Mahir Esad’ın 4. Tugayı’nın da destek verdiği operasyonlar ile ev ev, sokak sokak muhalif avı yapılıyor.

Bölgede elektriklerin kesik olduğu belirtiliyor.

4 helikopterle 3 tank imha edildi

Öte yandan Halep'teki yerel aktivistler, ''Özgür Suriye ordusunun Halep'te yer alan Minih helikopter havaalanında 4 helikopterle 3 tankı imha ettiğini, çevre birliklerden de 30'a yakın askerin birliklerinden ayrılarak Özgür Orduya katıldığını'' aktardı.

Aktivistler, Humus'un Baba Amr kentinde Nizami orduyla Özgür Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını, kentte ölü ve yaralıların olduğunu kaydetti.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Humus ve Şam çevresinde silahlı gruplarla girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden 12 askerin cenazelerinin Şam'daki Teşrin Askeri Hastanesinden memleketlerine gönderildiğini duyurdu.

Dün Suriyeli yetkililer Bab Amr semtinin "temizleneceğini" duyurmuş ve büyük bir katliamın haberini vermişlerdi. Özgür Ordu mensuplarının büyük bir direniş gösterdiği yönünde haberler geliyor...

HABERE YORUM KAT

4 Yorum