1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hukukçular Derneği: Ali Hemdan El-Hasani’nin Ölümü Tüm Yönleriyle Araştırmalı
Hukukçular Derneği: Ali Hemdan El-Hasani’nin Ölümü Tüm Yönleriyle Araştırmalı

Hukukçular Derneği: Ali Hemdan El-Hasani’nin Ölümü Tüm Yönleriyle Araştırmalı

Suriyeli gencin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından açıklamada bulunan Hukukçular Derneği, bu olayın tüm gerçekliğiyle araştırılması gerektiği çağrısında bulundu.

28 Nisan 2020 Salı 20:56A+A-

Hukukçular Derneği bir basın açıklaması yayınlayarak, Adana'da Suriyeli genç Ali Hemdan El-Hasani'nin polis tarafından vurularak öldürülmesi olayının tüm yönleriyle araştırılması, soruşturmanın detaylı olarak yürütülmesi ve adil bir yargılanma ile hukukun işletilmesi maşeri vicdanın rahatlatılması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Dernek açıklamasında, polis şiddeti bahane edilmek suretiyle bir takım propagandalara da bu hadise ile şahit olunduğu belirtilirken, bazı çevrelerin Suriyeli bir gencin bedeni üzerinden insanlık nutukları atmalarının insafsızlık olduğuna dikkat çekti.

***

Adana’da Polisin Hukuk Dışı Olayı Hakkaniyetle Soruşturulsun, Maşeri Vicdan Rahatlatılsın!

27 Nisan 2020 günü Adana Seyhan İlçesi Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı görevliler tarafından uygulama yapıldığı sırada bir şahsın polisin “dur” ihtarına uymaması neticesinde bir süre şahısla emniyet görevlileri arasında kovalama yaşandığı, şahsın kaçmaya devam etmesi üzerine polis memuru F.K tarafından durdurulması amacıyla göğüs bölgesine ateş edilerek öldürülmesi hadisesi gerçekleşmiştir. 

Emniyet görevlilerine yönelik fiili saldırıda bulunmayan bir şahsa karşı sırf polisin “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle göğüs bölgesine ateş edilerek durdurulmaya çalışılması tam manasıyla hukuksuzluktur. Olayın tüm yönleriyle araştırılması, soruşturmanın detaylı olarak yürütülmesi ve adil bir yargılanma ile hukukun işletilmesi maşeri vicdanın rahatlatılması açısından son derece önemlidir. Bu minvalde henüz olayın sıcaklığında bir kısım yetkiler tarafından yapılan “kazaen” şeklindeki açıklamaları hukukilikten uzak bulduğumuzu belirtmek istiyoruz.  

Dikkat çekici şekilde polis şiddeti bahane edilmek suretiyle bir takım propagandalara da bu hadise vesilesiyle şahit olmaktayız. 9 yıldır Esed’in varil bombaları altında ölüme mahkûm edilen Suriyeli bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların yaşam haklarını savunmak şöyle dursun televizyon ekranlarında yada sosyal medyada yada kendilerince olay üzerinden siyasi menfaat tesis etmek isteyen Esed’in katliamlarını adeta askeri gibi savunanların bugün polis şiddeti üzerinden Suriyeli muhacir dostu kesilmeleri trajikomik bir durumdur. Bugün bu çevrelerin Suriyeli bir gencin bedeni üzerinden insanlık nutukları atmaları da tam anlamıyla insafsızlıktır. Öte yandan yaşanan hadise üzerinden bir takım ırkçı söylemlerle polis şiddetini kutsayan ve bu yolla muhacir düşmanlıklarını ortalığa saçanları acilen tedavi olmaya çağırıyoruz.

Hukukçular Derneği olarak yaşanan üzücü hadisenin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

Hukukçular Derneği

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum