1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. HTŞ: “Bütün Cephelerde Rejimin Saldırılarına Karşılık Vermeye Hazırız!”
HTŞ: “Bütün Cephelerde Rejimin Saldırılarına Karşılık Vermeye Hazırız!”

HTŞ: “Bütün Cephelerde Rejimin Saldırılarına Karşılık Vermeye Hazırız!”

Heyet Tahrir El-Şam yetkilisi yaptığı açıklamada bütün cephelerde Esed rejimi ve işbirlikçilerinin saldırılarına karşılık vermeye hazır olduklarını kaydetti.

23 Kasım 2018 Cuma 15:40A+A-

Tahrir El-Şam, Halep’in güney kırsalındaki El-Kevasi köyü cephesinin rejim kuvvetlerinin ilerleme girişimlerine direndiğini açıkladı.

Fetih Medya sitesinin aktardığına göre Tahrir El-Şam komutanı Ebu Muhammed, Salı günü bir grup rejim milisi Halep’in güneyi Huveyr kasabasının doğusundaki El-Kevasi mezrasına doğru ilerleme girişiminde bulundu. Birkaç saat süren şiddetli çatışmalardan sonra rejim güçlerinin buradaki ilerlemesini durdurduklarını belirten Ebu Muhammed, rejimin bu çatışmalarda üç kayıp verdiğini söyledi.

Tahrir El-Şam’ın bütün cephelerde rejimin saldırılarına karşılık vermeye hazır olduğunu da sözlerine ekleyen Ebu Muhammed, sözlerini şöyle tamamladı:

“Her zaman söylediğimiz gibi, Esed rejimi tampon bölge anlaşmasını ihlal etmeye devam ediyor. Rusya ve Türkiye’nin anlaşmasına göre silahtan arındırılmış bölgeler rejimin sızma eylemlerine şahit olmakla beraber, gerek hafif gerek ağır silahlarla saldırılarına da maruz kalmakta.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum